VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SAVCI 4 AVUKATA BERAAT 3 AVUKATA CEZA İSTEDİ

22 Kasım 2017

..........................

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan Bolu Barosu’na kayıtlı 7 avukatın yargılandığı davada karar aşamasına gelindi. Savcı, yargılanan 4 avukat için beraat isterken, 3 avukat için ise TCK’nın ilgili maddeleri çerçevesinde cezalandırılmasını talep etti.

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Bolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan Bolu Barosuna kayıtlı 7 avukatın yargılandığı davada karar aşamasına gelindi. Tutuksuz yargılanan sanıklar Vildan Beyarslan, Ümmügülsüm Doğan, Sezai Çavdar, Ayşegül Çavdar, Nesibe Solak, Mustafa Özdemir ve tutuklu sanık Özgür Beyarslan duruşmada hazır bulundu. .

7,5 ile 15 yıl arasında ceza istendi

Duruşmada son mütalaasını veren Mahkeme Savcısı, Vildan Beyarslan, Sezai Çavdar, Ayşegül Çavdar ve Nesibe Solak için beraat isterken, Mustafa Özdemir, Ümmügülsüm Doğan ve Özgür Beyarslan için ise TCK’nın Silahlı Terör örgütü üyeliğiyle ilgili maddelerinden 7,5 ile 15 yıl arasında cezalandırılmalarını talep etti.

Karar duruşması Cuma günü

Savcı mütalaasına itiraz eden avukatlar son savunmalarını yazılı olarak vereceklerini belirtmeleri üzerine Mahkeme Başkanı karar duruşmasını Cuma günü saat 14.00’e bıraktı. 

Hakan Aydın - Bolu Takip Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.