VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOKTOR İKA'DAN ÇARPICI İFADELER

22 Kasım 2017

........................

Haber: Ebru Eyvazoğlu – Bolu Takip Gazetesi

Bolu’da FETÖ/PDY terör örgütünün Bolu’daki yapılanmasına yönelik hazırlanan çatı iddianamesinde bugün çok önemli bir isim tanık olarak dinlendi. Bolu’nun yakından tanıdığı doktor Hüseyin İka, çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte İka’nın ifadelerinin bir bölümü…

“SEMA UMUR’U BAŞHEMŞİRE YAPMAYINCA BASKI GÖRDÜM”

“Bir dönem “peruklu hemşire” haberleriyle gündeme gelen ve FETÖ soruşturmasında tutuklandıkdan sonra bir süre cezaevinde kalan ve ardından serbest bırakılan Sema Umur’un başhemşirelik şartlarını taşımadığı için kabul etmediğini söyleyen Hüseyin İka, “Ben darbe teşebbüsünden önce ve 13.12.2014’te kollukta ayrıntılı ifade vermiştim. Bu ifadelerim doğrudur. Adnan Daylan’ı 2009 yıllarında sağlık problemleri nedeniyle tanıdım. O dönemde ben bir partide görevliydim. Hastanenin başhemşireliği makamı boşalmıştı. Benden buraya Sema Umur’un atanması konusunda o dönem il başkanı olan (Ali Ercoşkun’dan bahsediyor) şu anda il milletvekillerinden biri ricacı oldu. Ben ilgili şahsı araştırdım. Sema Umur’un çalışma yılı itibariyle başhemşirelik için şartlarının tutmadığını gördüm ve talebi kabul etmedim. Ancak bu dönemden sonra hem milletvekili üzerinden hem de değişik çevrelerden baskı görmeye başladım. Sonrasında Sema Umur, eşi Hasan Umur ve Adnan Daylan beraber beni ziyarete gelerek başhemşirelik konusunda yardımcı olmamı istediler. Hatta bu yardımı kendilerinden esirgersem aleyhime çalışma yapacaklarını söylediler. Adnan Daylan’la beraber geldiklerinden dolayı bu yapıya yakın olabileceğini düşündüm. Ancak eşi ve kendisine dair bu yapıya mensup olduklarına dair somut tespitim yoktur.”

SELMAN AKKAYA’NIN YEĞENİ GENEL SEKRETER YAPILMAK İSTENDİ

"Sema Umur isimli şahıs başhemşire yapılmadığı için sonrasında hastaneler genel sekreterliği oluşturulmasına rağmen benim hakkımda idari görevlendirme yapılmadı. Ben bu durumu Sema Umur’la yaşadığımız gerilime bağlıyorum. Ayrıca Fethullah Gülen cemaatinin önde gelen isimlerinden olduğunu duyduğum Selman Akkaya’nın yeğeni olan bir doktorun hastaneler genel sekreteri olarak atanmaya çalışıldığını biliyorum. Fakat başarılı olunamadı. Ben Selman Akkaya’nın Bolu Dağı A.Ş.’de hissesi bulunması nedeniyle bu gruba yakın olduğumu düşünmekteyim."

“YURTDIŞI GEZİLERİNDE OKUL ZİYARETLERİ”

“Ben bir dönem Fetullah Gülen cemaatinin önde gelen isimlerinden olduğunu öğrendiğim Erol Altıntaş’ın organizasyonu ile yurtdışı seyahatim oldu. Adnan Daylan, Erol Altıntaş, İsmail Hakkı Özmen gibi şahıslarla bir dizi ziyaretler gerçekleştirdim. Aynı şekilde arkadaşlarım N.D., S.S. ve M.Y. de bu ziyaretlere eşlik etmişti. Biz söz konusu bu ziyaretlerin turistik amaçla yapılan geziler olduğunu zannetmekteydik. Fakat seyahatler içinde Fetullah Gülen örgütüne ait okulların ziyareti de etkinlik olarak konulmuştu. Orada yaptığımız ziyaretlerde karşılanmamız, gördüğümüz muamele, organizasyonun büyüklüğü zamanla bende öyle bir organizasyonu yalnızca öğretmen kadrosuyla gerçekleştirmenin olanaklı olmayacağı düşüncesinin oluşmasına yol açtı. Bu nedenle Fetullah Gülen’in arkasında dış güçler olduğu kanaatine vardım.”

MAHKEME BAŞKANI SORDU, İKA YANITLADI

Örgütün yaptığını söylediğiniz propagandalardan kastınız nedir?

Okul ve yurtlarda Recep Tayyip Erdoğan ve hükûmet aleyhine söylemlerde bulunulması. O dönemde de Fetullah Gülen’in yapmış olduğu bedduanın yerinde olduğuna yönelik beyanlar.

Selman Akkaya’nın yeğeninin hastaneler birliği genel sekreterliğine getirilmesi konusunda çalışma yaptığına şahit oldunuz mu?

Ben Selman Akkaya’nın yeğeninin hastaneler birliği genel sekreteri olması konusunda çalışma yaptığına yönelik bir çalışmasına şahit olmadım. Böyle bir beyanımda yoktur. Sadece adı geçen kişinin Selman Akkaya’nın yeğeni olmasının manidar olduğunu belirttim.

Kayıp flaş bellek konusunda Bekir Mutlu ve Levent Şahin size resmi bir görev ile mi geldiler?

Ben Yüksel Karabulut’un getirdiği evrakların dışında kaybettiği flaş diskin tamamını göremedim. Bekir Mutlu ve Levent Şahin isimli polislerin bana resmi bir görevle gelip gelmediklerini bilemiyorum. Fakat bu şahısların Emniyette görevli istihbaratçı olduklarını biliyorum. Daha sonra bizim hakkımızda İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildiği söylenen 494 sayfalık evrak içeriği bildiğim kadarıyla bu flaş disktekilerden farklıdır. Bana içerikten bahsedilmedi yalnızca bunun fişleme listesi olduğu ve bu fişlemenin Yüksel Karabulut tarafından oluşturulan liste nedeniyle onun üzerine yıkılabileceğine yönelik imada bulunuldu. Ben 494 sayfalık içeriği hiç görmedim.

Twitter üzerinden Bolu Valisine cevap verdiğiniz iddiası doğru mu?

Dönemin Valisi İbrahim Özçimen’e twitter üzerinden cevap verdiğim doğrudur. O dönemde sohbet toplantılarında twitter hesabı açılması özendiriliyordu. Ben bunun belli bir maksada yönelik olduğunu sonradan fark ettim. Zira kar tatili gibi açıklamaları twitter üzerinden yaparak binlerce öğrenci takipçisine ulaştıktan sonra Tevrat ve İncil’den merhametle ilgili ayetleri paylaştığını gördüm. Bunun üzerine twitter üzerinden merhamete ilişkin bir kuran ayetini paylaşmıştım. 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.