VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYÜNE DEV TÜRK BAYRAĞI DİKTİ

19 Kasım 2017

...........................

Bolu’da yaşayan 47 yaşındaki Şaziye Kılıç, 15 Temmuz’da ülkeyi işgal girişimi sırasında sokağa çıkamamanın üzüntüsüyle, 30 yıl önce ayrıldığı Gerede ilçesine bağlı Yakaboy köyüne kendi elleriyle makinede diktiği 7 metrelik Türk bayrağını tek kişilik törenle göndere çekti.

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılmak istenen ülkeyi işgal girişimi sırasında Ankara’da bulunan ve sokağa çıkamamanın üzüntüsünü yaşayan 47 yaşındaki bir çocuk annesi ev hanımı Şaziye Kılıç, Bolu’ya döndüğünde evinde bulundurmak için dev bir Türk bayrağı satın aldı.

92 köyde Türk bayrağı olmayınca…

Kılıç’ın elinden birşey gelmemesinin üzüntüsüyle aldığı bayrak evinde olduğu dönemde, köyü olan Bolu’nun Gerede İlçesi Yakaboy’a ziyaret için gitti. Köyün hiçbir yerinde bayrak olmaması dikkatini çeken Kılıç’ın aklına evinde bulunan bayrağı köyüne dikmek fikri geldi. Daha sonra bayrak direği için Gerede Kaymakamlığı’nı arayan Şaziye Kılıç, 92 köyün hiçbirinde Türk bayrağı olmadığını duyunca, bayrak direğini de kendi imkanlarıyla buldu.

“Bütün köylerimiz Türk bayraklarıyla donatılsın”

Köy muhtarı ve oğlunun destekleriyle bayrak direğini köyün yüksek bir tepesine diken Kılıç evinde bayrak dikme fikrini ve amacını şöyle anlattı:

“Bayrak direğini kendi imkanlarımla diktiğim için onun üzerindeki bayrağın da özel olmasını istediğin için satın aldım bayraktan vazgeçip kendi imkanlarımla makinede bayrak diktim. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakan’ımızın dikkatini çekip tüm köylerimizde daha fazla Türk bayrağı dikilmesini istiyorum. Gerede, Ankara ve İstanbul’un ortasında bir yer. Bu kadar bayraksız olması beni çok üzdü. Yapılacak bir düzenlemeyle Türkiye’deki tüm köylerin bayraklaşmasını istiyorum.”

  • KÖYÜNE DEV TÜRK BAYRAĞI DİKTİ
  • KÖYÜNE DEV TÜRK BAYRAĞI DİKTİ
  • KÖYÜNE DEV TÜRK BAYRAĞI DİKTİ
2 yorum yapılmış
  • Ertanongel
    19 Kasım 2017 • 07:11
    Helal olsun bacima bolulu vatanini seven halktir allah razi olsun ondan darisi diger koylerimize insallah bayrakdiz koyumuz kalmaz
  • Cakir
    20 Kasım 2017 • 03:59
    Köyüne güneş veya ruzgar enerji santrali dikti artık köy kendi enerjisini üretip tüketerek ve fazlasını sisteme satarak para kazanıyor. Türk bayrağına ve devletine kazandiyor haberi daha çok sevindirirdi.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.