VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN YILMAZ'DAN DEPREM UYARISI

12 Kasım 2017

............................................................

DÜZCE'deki 12 Kasım 1999 depreminin 18'inci yıl dönümünde Deprem Müzesi'ni ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Kandilli Rasathanesi ve Bolu’daki mühendislerle yaptırdığımız incelemede deprem öncesi binalarının yüzde 50’den fazlasının sıkıntılı olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Merkez üssü Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi olan 7.2 büyüklüğündeki depremde Bolu'da 48 kişi yaşamını yitirdi, 353 kişi yaralandı. Depremin 18'inci yıldönümü nedeniyle Umutkent Mahallesi'ndeki Deprem Müzesi ziyaret edildi. Ziyarette Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu Bisiklet Amatörleri Derneği üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda kişi yer aldı. 12 Kasım 1999 depremine ilişkin fotoğraflar ile gazete haberlerinin yer aldığı müzeyi gezen Vali Baruş ve Başkan Yılmaz, anı defterini imzaladı. Gazetecilere açıklama yapan Vali Aydın Baruş, şöyle dedi:

 

"Bugün itibariyle artık Bolu’nun konut stokunun büyük çoğunluğu deprem koşullarına uygun olarak inşaa edilmiştir. Ama hala risk taşıyan bir grup var. Bu risk taşıyan yapıları bir an önce yenilememiz lazım. Devletimiz, vatandaşlara bu konularda destek vermektedir. Vatandaşlarımızı yararlanmaya davet ediyorum. Özellikle içinde oturduğu binanın deprem riski olduğu raporlarla kanıtlanmış olan kişiler bu konuya yönelsinler. Bu konuda devletimizin önemli desteği var. Vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklı konutlara geçmesi lazım.”

 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, deprem öncesi yapılmış binaların kontrolden geçmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

 

"Deprem öncesi binalarımızın hepsinin kontrolden geçmesi lazım. Biz fay hattı üzerindeyiz. Yani yine deprem yaşayacağız. Bunu biliyoruz. Yeni binalar konusunda vatandaşımız çok rahat olsun. Şehrimiz yeniden inşa edildi. Yeni bir şehir doğuyor ve bu doğan şehir belki Türkiye’ye bakıldığında depreme en güvenli olarak ilerleyen bir şehir diyebiliriz. Hemen hemen depremden önce var olan binaların 2 katı yeni bina yapıldı.  Her yıl 3 bin 500 konut inşa ediyoruz. Bolu çapında bakınca bu büyük rakamdır. Geçmiş dönemlerde Kandilli Rasathanesi ve Bolu’daki mühendislerle yaptırdığımız incelemede deprem öncesi binalarının yüzde 50’den fazlasının sıkıntılı olduğunu söyleyebilirim.”

5 yorum yapılmış
  • Bolulu
    12 Kasım 2017 • 07:54
    Bolu da kentsel dönüşüm namına yapıldı bu sorunun cevabı hiç Gölyüzü İhsaniye Bahçelievler hepsi eski yapı hepsi duruyor yerinde müteahhitler 5 kat 10 daire yıkıp 5 kat bina yapacaklar kim kazanacak bu arada diye gidip verimli tarım arazilerine bina yaptılar yakında satacak patatesi bile olmayacak Bolu'nun Sarıcalar soku bile doldu artik
  • aliycel
    12 Kasım 2017 • 11:09
    sayın başkanbolunu merkezi gölyüzü İhsaniye bahcelivevlerin yüzyüzü hasarli ve tehlikeli konumda acil belediye olarak bu mahalleler yenilenmeli başkan olarak bu sorumluluksizde acil çözüm bulunmalı bu merkezde mahaller.
  • hakan
    13 Kasım 2017 • 01:18
    Daha geçen gün birisiyle tartıştık eski binalarda demir ve çimento sıkıntı diye adam bana allahın taktirinden kaçılmaz sen başka ev alırsın yine ölürsün diyor bu adamlara tedbiri al takdiri Rabbime bırakdemeyi kim öğretecek. Bunlarla aynı ortamda yaşıyoruz.
  • Esra
    13 Kasım 2017 • 01:34
    Uyaracagina yiksin yenisini yapsın orayı burayı imara açacağına
  • Ahmet
    13 Kasım 2017 • 08:14
    Yenileyin o zaman bu binaları
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.