VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CAM FİLMLE ALAKALI SON DAKİKA AÇIKLAMASI

10 Kasım 2017

......................

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘cam filmi’yle ilgili açıklama yaptı. Soylu, “Cam filmi bugün tamamen yasak. O yasak kalkıyor. Belli bir standart geliyor. Ön, arka, yan camlarda ne kadar olacak, kimler üretebilir… Her şeyin yukarıdan aşağı standardize edildiği bir süreci arz edeceğiz” dedi. Soylu, “Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Talimat verdim bu konuda” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim ve ondan sonra da bir talimatı oldu. Bana direkt bir talimatı oldu ve gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Ancak olayla ilgili 1997 yılında Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 63’ncü maddesinde, cam filmlerinin, cam renklendirmelerinin yasaklandığına yönelik bir madde var. Bu madde, bugüne kadar yürürlükte. 20 yıldır da bu devam ediyor, bu yasak devam ediyor. Bu yasak hiç kalkmadı.

Mevcut imal edilen araçların AB regülasyonu içinde uygunlukları söz konusu. 26 Ekim 2016 tarihinde bakanlık buna uygun bir uyarlama yaptı. Dedi ki araç imalinde, montajında camların renklendirilmesi konusunda bir takım standartlar getiriyoruz. Ama bunun yürürlüğünü 1 yıl sonra getiriyoruz. Ama aynı zamanda karayolları kanunundaki süreç de devam ediyor” ifadelerini kullandı.

TALİMAT VERDİM, CEZA KESİLMEYECEK

“Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Talimat verdim bu konuda. Ama bir hafta önce Ankara’da bir günlük uygulama yaptık. Bu uygulamadan mütevellit böyle bir durum oldu. Biliyorsunuz bu abartılı egzoslar var. Biz Ankara ve İstanbul’daki bu modifiye edilen araçlara yönelik bir uygulama yapıldı. Bunların büyük kısmında cam filmi de var. O nedenle öyle bir uygulama yapıldı.

Cam filmi bugün tamamen yasak. O yasak kalkıyor. Belli bir standart geliyor. Ön, arka, yan camlarda ne kadar olacak, kimler üretebilir… Her şeyin yukarıdan aşağı standardize edildiği bir süreci arz edeceğiz.”

4 yorum yapılmış
  • Bolu
    11 Kasım 2017 • 02:24
    Yidiğihimiz ceza ne olcak????????
  • Bolulu
    11 Kasım 2017 • 06:31
    O kadar milletten kesilen cezalar toplanan paralar ne olacak peki iş işden geçincemi talimat veriliyor ceza kesin demeden önce düşünülmüyor mu bunlar olan her zaman ki gibi vatandaşa oluyo hayırlı olsun ne diyelim
  • karalok
    11 Kasım 2017 • 22:52
    Pahalılık,enflasyon kazık gibi millete batıyor.Hükümetin işi sırf Erdoğan'ı cilalamak için aptalca işler yapıp Erdoğan'ın düzeltmesini beklemek.Hayvan terli yemiyor.Millet sizden bıktı artık.
  • harun
    13 Kasım 2017 • 01:20
    Ön cama film takanlar var, onları parka çekin. Adamlar kar yağışında yada siste nasıl görecekler yolu ayrıca birde zaten sislerine beyaz ampul takıyorlar, bence film arka camlarda 2 numara ön yan camlarda 1 numara olmalı en öndeki cama ise film yasak olsun. Sıfır araçları apaçi gibi yapıyorlar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.