VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU YAŞANABİLİR KENTLER ARASINDA İLK 10'DA

5 Kasım 2017

.......................

CNBC-e Business ve Forbes dergilerinin, “Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri” araştırmasının üçüncüsü yapıldı.  Araştırma eğitim, sağlık, kent hayatı, güvenlik, sanat ve ekonomi olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Bolu 7. sırada yer alırken, zirveye Ankara oturdu. İstanbul 5. sırada yer buldu.

Araştırma sonucunda, Türkiye’nin en yaşanabilir kenti, Ankara olarak belirlenirken, İstanbul 5. sırada, Bolu 7. sırada, İzmir ise 9. sırada yer aldı. Dergi’nin, “Türkiye’nin En yaşanabilir Kentleri” üçüncü araştırması sıralaması şöyle:

1-Ankara,

2-Eskişehir,

3-Isparta,

4-Trabzon,

5-İstanbul,

6-Artvin,

7-Bolu,

8-Antalya,

9-İzmir,

10-Rize,

11-Kırıkkale

 

-Forbes Dergisi’nde de Ankara zirvede

Ankara, Forbes Dergisi’nin, “İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler” araştırmasına göre de 1 yıllık aranın ardından, tekrar “Türkiye’nin En Yaşanabilir Kenti” listesinde zirveye yerleşti.

“Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik” ana kategorilerinde gerçekleştirilen araştırmanın 2016 yılı sonuçları şöyle:

-Türkiye’nin yaşamak ve çalışmak için en iyi şehirleri

1- İstanbul Genel Endeks Puanı: 68,9

Genel Endeks Puanı 68,9 olan Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul, son 2 yıldır listelerde diğer kentlerin en az 10 puan üzerindeydi. Ancak Yaşanabilirlik Endeksi’nde, geçen seneki 32 sıralık düşüşü devam ediyor ve endeksi ilk sırada olmasına rağmen bu yıl 10 sıra daha geriledi.

2- Ankara Genel Endeks Puanı: 66.13

Ankara, 1 yıllık aranın ardından, tekrar “Türkiye’nin En Yaşanabilir Kenti” listesinde zirvede… Genel Endeks Puanı 66,13 ile İstanbul’un arkasında 2. sırada yer alan Ankara, genel hesaplamada, İstanbul ile aradaki 13 puanlık farkı da kapattı.

3- İzmir Genel Endeks Puanı: 62,39

“Yaşanılabilirlik Endeksi’nde geçen yıl 15 sıra gerileyen kent, bu yıl göstergelerde iyileşme sağlayarak, 10 sıra birden yükseldi. İşsizlik ve enflasyon, kentin hala en büyük sorunu.

Listede, son sıralarda ise Hakkari 30,94, Şırnak 30,45 ve Muş 29,71’lik genel endeks puanıyla yer aldı. Muş, genel endeks puanı 30’un altında kalan tek kent oldu.

 

1 yorum yapılmış
  • Mezzinakirolu
    5 Kasım 2017 • 23:44
    Bolu bence dünyanın en yaşanılabilir şehirleri arasında da üst sıralarda olmayı haketmiş güzide bir şehrimizdir. Bence mesela Paris veya Newyork'a göre daha yaşanılabilir birşehirdir ve olağanüstü katma değere sahiptir. Newyork'da alaattin başgan yoktur bizde vardır. Paris'de izzet Baysal caddesi yoktur bizde vardır. Daha bunun gibi çok önemli ayrıntılar yani.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.