VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN'DAN ÇOK SERT MİLLİ ŞUUR ÇIKIŞI

5 Kasım 2017

......................

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Cumhurbaşkanı Alman malı Mercedes’ine biniyor oradan Amerikan üretimi uçağına biniyor sonra sarayına geliyor İtalyan mermeriyle kaplı koridorlarda salın salına yürüyor. Türk büyükleri başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk tarihinden silinmeye çalışılıyor. Şimdi böyle bir ortamda siz milli şuuru yüksek bir gençlik yetişmesini nasıl beklersiniz?” dedi.

 Askerliğe elverişli değildir raporu ile ilgili sunduğu soru önergesiyle ilgili rakamsal verilerin açıklanmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “AK Partide siyaset yapan yöneticilerin çocukları ve ya birinci derece yakınlarından çürük raporu verilen kaç kişi var? Kaçı torpilli var?" diyen Özcan, “Vatan, millet, Sakarya diyeceksiniz. 5 vakit bunu söyleyeceksiniz her toplantıda. Ama kendi çocuklarınızı askere göndermeyeceksiniz. Bu tabi toplumun cesaretini, maneviyatını önemli ölçüde kırıyor, üzüyor” ifadelerini kullandı. 

“MHP’NİN NİYETİ OLUMLU ANCAK”

MHP’nin önergesi ile gündeme gelen milli şuur hakkında da konuşan CHP Bolu Milletvekili Özcan, “MHP olarak siz bunu veriyorsunuz niyetiniz olumlu. Ama şu birlikte ortak hükümet gibi çalıştığınız AKP’ye bir bakın dedik. Bunlar da milli duruştan, milli şuurdan bahsediyorlar” diye konuştu.

“AKP’YE BİR BAKIN DEDİK”

 “MHP’nin önergesi ile gündeme gelmişti. Milli şuuru yüksek gençlerimizin yetişmediği kaygısıyla verilmiş, bunun sebebini araştıralım diye verilmiş bir önergeydi. Bende dedim ki; MHP olarak siz bunu veriyorsunuz niyetiniz olumlu. Ama şu birlikte ortak hükümet gibi çalıştığınız AKP’ye bir bakın dedik. Bunlar da milli duruştan, milli şuurdan bahsediyorlar ama sabah Cumhurbaşkanı Alman malı Mercedes’ine biniyor oradan Amerikan üretimi uçağına biniyor sonra sarayına geliyor İtalyan mermeriyle kaplı koridorlarda salın salına yürüyor. Türk büyükleri başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk tarihinden silinmeye çalışılıyor. Şimdi böyle bir ortamda siz milli şuuru yüksek bir gençlik yetişmesini nasıl beklersiniz? Hatta konuşmamda şuna da değinecektim. Bu konuda eleştirel bir yaklaşımım oldu. Haksızsın diyen de olmadı işin doğrusu. Ama başta Türk milliyetçiliği olmak üzere milliyetçiliği ayaklar altına alıyorum diyen bir Cumhurbaşkanının 15 yıldır yönettiği bir ülkede milli şuuru yüksek olan bir gençliğin yetişmesini beklemek hayalcilik olur.”

Haber - Aslı Akış - Köroğlu Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.