VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KOMANDOLARIMIZ KUZEY IRAK'A GİRDİ

18 Ekim 2017

.......................

Vatan gazetesinin haberine göre, Bolu Komando Tugayı’na ait birlikler 2008’deki ‘Güneş Operasyonu’ndan 9 yıl sonra ilk kez Zap Bölgesi’ne operasyon başlattı. Hedefte çok katlı PKK mağaralarının bulunduğu Kokozer var.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2008 yılında düzenlenen Güneş Operasyonu’ndan sonra ilk kez Kuzey Irak’ta operasyon düzenledi. 16 Ekim tarihinde gece 00:03’te Çukurca kırsalından sınırı geçen komandolar, PKK’nın en önemli kamplarının bulunduğu Zap Vadisi’ne girdi. Komandoların hedefinde örgütün lojistik merkezi olarak bilinen, çok katlı mağaraların bulunduğu Işıklı, Taştepe Bölgeleri ise halk arasında Kokozer adı verilen Zerdağı bulunuyor.

4 KOMANDOMUZ ŞEHİT OLDU

Terör örgütünün sınır ötesindeki yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda Bolu Komando Tugayı’na ait birlikler önemli rol oynuyor. Hava kuvvetlerine ait F-16 savaş uçakları, Atak Helikopterleri ile silahlı İHA’lar da operasyona katıldı. Operasyon kapsamında ilk iki gün içinde toplam 16 terörist etkisiz hale getirilirken Bolu Komando Tugayı’na bağlı 4 komando şehit oldu. Komandoların şehit olduğu olaylarda terör örgütü el yapımı patlayıcı kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.