VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BÜYÜK DOLANDIRICILIK ÖNLENDİ

1 Ekim 2017

........................

Bolu’nun tanınmış esnaflarından 14 ses ışık ve organizasyon firmasının sahibi Osman Kalay’ın uyanıklığı sayesinde büyük bir vurgun önlendi. Kalay, para çekmek için bankamatiğe gittiğinde kartın giriş bölümünde aparat olduğunu fark etti ve büyük dolandırıcılık ortaya çıktı.

Bolu Gazetesi’nin haberine göre, bir personeline para vermek için Beşkavaklar Mahallesi’nde D- 100 yolu kenarı bulunan Adesse Marketin önünde bulunan bankamatiğe giden Osman Kalay, bankamatiğe kartını takarken kartın giriş bölgesinden şüphelendi. Kalay kart giriş bölgesinin bira öne doğru çıkık olduğunu farketti. Diğer bankamatiklere baktığında böyle bir durumun olmadığını gördü. Bu sırada kart giriş bölümünü eliyle kontrol edince eline bir aparat geldi. Osman Kalay aparatı incelediğinde içinde pillerin olduğunu gördü.

HEMEN BANKAYI ARADI

Hemen bankanın genel merkezini arayan Osman Kalay’a banka yetkilileri elindeki cihazın bir kart kopyalama cihazı olabileceği, bankayı kullanan vatandaşların kartlarını kopyalayarak soygun yapılabileceğini ve hemen polise haber vermesini istediler. Bunun üzerine Osman Kalay hemen polisi arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen polisler bankamatikte ki kart kopyalama cihazına büyük bir vurguna sebep olmadan el koydular.

“ELİMLE OYNARKEN APARAT ELİME GELDİ”

Yaşadıklarını anlatan Osman Kalay, “Bir personelime para verecektim. Bankamatiğe para çekmeye geldim. Kart giriş yeri beni biraz şüphelendirdi. Diğer bankamatiklere baktım onlardan farklıydı. Elimle oynarken burada ki aparat elime geldi. Hemen bankanın genel merkezini aradım. Onlarda polise haber vermemi istediler. Sonra polise haber verdim ve geldiler. Bu aparat bankamatiği kullanan kişilerin kartlarını kopyalıyormuş. Büyük bir şans eseri cihazı bulduk. Onlarca vatandaşımız bu yolla dolandırılacaktı” dedi.

Polis olayla ilgili inceleme başlattı. Çevrede bukunan güvenlik kameralarından düzeneği yerleştiren şahıs ya da şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı. 

5 yorum yapılmış
  • bolu
    1 Ekim 2017 • 23:13
    tebrikler watandaşa
  • Serkan
    1 Ekim 2017 • 23:47
    Adam gibi şeytan gibi adam Osman
  • Yasin
    2 Ekim 2017 • 04:54
    Adamsın be abi kaç kişinin alnının terini kurtardın eline emeğine sağlık
  • osman
    2 Ekim 2017 • 06:46
    helal be abi
  • Kemal
    2 Ekim 2017 • 10:48
    Osman bey hangi bankaya ait ona gire tedbirlinolalim
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.