VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAMİLE KADININ ÖLMESİNE NEDEN OLMUŞTU... TAHLİYE EDİLDİ

28 Eylül 2017

...............................

Bolu’da, alkollü olarak kullandığı aracın kontrolünü kaybedince 34 yaşındaki 1,5 aylık hamile ve 2 çocuk annesi Şaziye Yerlikaya’nın ölümüne neden olan Hasan B.’nin tahliye kararı sonrası, Yerlikaya’nın ailesi sinir krizleri geçirdi.

Bolu'da, geçtiğimiz aylarda Borazanlar Mahallesi Hattat Emin Barın Caddesi üzerinde meydana gelen kazada alkollü olduğu iddia edilen sürücü Hasan B.'nin kullandığı araç kaldırıma çıkarak reklam panosuna çarpmıştı. O sırada karşıdan karşıya geçmekte olan Şaziye Yerlikaya (34) ve yanında bulunan kızının devrilen reklam panosunu altında kalarak yaralanmış, hastaneye kaldırılan Şaziye Yerlikaya 13 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Alkollü olduğunu kabul etti

Olayın ardından Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Hasan B., daha önce görülen duruşmasında, alkolün kazada etkisi olduğunu ve aileye böyle bir şey yaşattığı için pişmanlığını dile getirmişti. Mahkeme salonuna tutuklu olarak getirilen Hasan B., bugün görülen karar duruşmasında pişman olduğunu ve mahkeme heyetinin adaletine sığındığını ifade etti.

Yerlikaya’nın ailesi karara tepki gösterdi

Sanığın savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hasan B.'yi 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak, hükümle birlikte tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşma sırasında mahkemede hazır bulunan Şaziye Yerlikaya'nın ailesi kararın açıklanmasının ardından sinir krizleri geçirerek, "Bir insan kolay mı yetişiyor. Canımızı bizden aldın. Böyle bir karar olmaz" diyerek gözyaşı döktüler.

2 yorum yapılmış
  • Esnac
    28 Eylül 2017 • 09:06
    Alkollü araç kullanıp masumu öldürcen ve serbest kalıcan. Rabbim ölenin ailesine kalan yetimlerine sabır versin...
  • Dertli
    29 Eylül 2017 • 23:09
    Allah sabır varsın ailesine kalite her alanda sıfır
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.