VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YILMAZ'DAN ÇARPICI BY LOCK AÇIKLAMASI

27 Eylül 2017

..........................

Aslen Geredeli olan Hakimler ve Savcılar Kurulu(HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, “Örneğin ByLock’la ilgili farklı karar veriyor. Delilleri hakim değerlendiriyor. Kimisi tutukluyor, kimisi serbest bırakıyor. Geçmişte örneğin ruhsatsız silah taşıyanı bazı hakimler tutukluyor, bazıları da serbest bırakıyordu. Oysa suç aynı suçtu” dedi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu(HSK) Başkanvekili Geredeli Mehmet Yılmaz, “Yargıda kumpas dönem bitti. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturmalarda birkaçı dışında açılmamış dava kalmadı. Az sanıklı Isparta, Bolu, Malatya gibi illerimizdeki davalarda esas hakkında mütalaalar verildi ve sonuca yaklaşıldı. 15 Temmuz darbe girişimi davalarının yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davaları da ‘Darbeye teşebbüs suçları’ ve ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ olarak ikiye ayrılıyor. Özellikle FETÖ silahlı terör örgütüyle ilgili soruşturmalar da büyük ölçüde tamamlandı. Zorunlu dava arkadaşlığı yoksa ortak bir suç işleme, birlikte hareket etme gibi bir durum yoksa silahlı terör örgütü davaları da tek sanıklı olarak açılıyor. Delil toplama, yargılama daha hızlı olabiliyor. Hakimler, savunmayı aldıktan sonra hızla karar veriyor.

“DAHA GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

“Mahkemeler örneğin ByLock’la ilgili farklı karar veriyor. Delilleri hakim değerlendiriyor. Kimisi tutukluyor, kimisi serbest bırakıyor. Geçmişte örneğin ruhsatsız silah taşıyanı bazı hakimler tutukluyor, bazıları da serbest bırakıyordu. Oysa suç aynı suçtu. Bu tamamen hakimlerin takdir hakkından geliyor. Son hüküm önemli. Son dönemlerde yargı ile ilgili haberler çok fazla. Yapılan birçok haber, yargıya, adalete, sanığa, mağdura hiçbir yarar sağlamadığı gibi yargıya duyulan güveni de olumsuz etkiliyor. 2016 yılında tutuklanan bir kişi için bir kişinin şubat ayında gönderdiği dilekçe çok abartılıp eylül ayına kadar tutukluluk sürdüğü açıklanmayıp, tahliyenin gerçek nedeni açıklanmadan ‘biri kefil oldu tahliye oldu’ şeklinde haber adalete, kimseye hizmet etmiyor. Buna rağmen maalesef böyle olaylar çoğaldı.” 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.