VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZGÜR BEYARSLAN KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

26 Eylül 2017

.............................

Bolu'da, FETÖ/PDY davasında yargılanan 7 avukat arasında tek tutuklu sanık Özgür Beyarslan, çocuğunu örgüte ait okula göndermesiyle ilgili, “Bolu'nun üst düzey bürokrat ve siyasileri de çocuklarını bu okullara gönderiyordu. Benim mesleğim avukatlık olduğu için konuşarak, insanlarla tanışarak ve çevre yaparak para kazanıyorum. Ben de bu üst düzey insanların arasına girmek istedim” dedi.

FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sonrası Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Çağ Hukuk Derneği üyesi 7 avukat, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hakim karşısına çıktı. 2014 yılından sonra Bank Asya'ya para yatırdıkları, örgüt üyeleriyle birlikte gezilere katıldıkları, örgütün gizli haberleşme programı 'Bylock' kullandıkları, çocuklarını FETÖ/PDY ile bağlantılı okullara gönderdikleri ve FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Çağ Hukuk Derneği'ne üye oldukları iddia edilen sanıklar, kimlik kontrollerinin ardından savunma yaptı.

'ÜST DÜZEY İNSANLARIN ARASINA GİRMEK İSTEDİM'

Tutuklu sanık Özgür Beyarslan suçlamaları reddederek, “Hiçbir silahlı terör örgütüne üye olmadım, olmam da mümkün değildir. Çocuğumu sadece kreşte bu yapıya ait olduğunu sonradan öğrendiğim okula gönderdim. O okulun eğitimi iyiydi ve Bolu'nun üst düzey bürokrat ve siyasileri de çocuklarını bu okullara gönderiyordu. Benim mesleğim avukatlık olduğu için konuşarak, insanlarla tanışarak ve çevre yaparak para kazanıyorum. Ben de bu üst düzey insanların arasına girmek istedim. Ayrıca bu okulun o dönem reklam yüzü olan çocuğun babası bir hakimdir. Bu kişi de şu anda 'Akıncı Üssü Davası'nın hakimidir. Ben ise çocuğumu kreşe gönderdim diye yargılanıyorum" dedi.

'HESAPLARIMIN TOPLAMI 1 MİLYON TL'Yİ BULUR'

ByLock kullandığı iddiasını da reddeden sanık, Bank Asya'ya para yatırmasıyla ilgili ise avukatlığının yanında araç alım satım işi yaptığını söyleyerek Beyarslan, “Bu nedenle dönem dönem elime paralar geçiyor. Başka bankalarla da çalışıyorum. Diğer bankalardaki hesaplarımın toplamı 1 milyon TL'yi bulur. Bu paranın küçük bir bölümü sadece Bank Asya hesabımdadır. Bahsettiğiniz dönemde de yaptığım ticaretten gelen paraları Bank Asya hesabıma yatırmış olabilirim” dedi.

Sanık Özgür Beyarslan, bazı örgüt üyeleri ile birlikte Filipinler gezisine gittiğinin hatırlatılması üzerine ise, “O geziye şehirdeki üst düzey bürokratlar gitti. Ben de onlarla tanışıp kaynaşmak ve sosyalleşmek için ailemle birlikte katıldım. Gezi tamamen turistik bir geziydi. Hiçbir örgütsel faaliyete rastlamadım. Ailemle birlikte güzel vakit geçirdik" dedi.

1 yorum yapılmış
  • EhliVukuf
    26 Eylül 2017 • 13:24
    Amacına ulaşmışsın aslanım.İçerde üst düzey insanların içine girdin işte..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.