VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAHKEME BAŞKANI'NDAN GÜNEŞER'E KRİTİK SORU

18 Eylül 2017

...........................

Bolu'da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 3'ü tutuklu 10 askerin yargılandığı davada karar duruşması başladı. Eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı tutuklu Tuğgeneral İsmail Güneşer, savunmasının yaptıktan sonra Mahkeme Başkanı, “Emniyet Müdürü sizden niye emir alsın ki? Vali bey talep etseydi olurdu. Ama böyle bir yasa maddesi yok” diye sordu. Güneşer ise, “Garnizon Komutanı emniyet ve asayiş açısından en kıdemli birlik komutanı olduğu için emir verir. Ben kendi personelime emir verdiğim için öyle konuştum. Ben eski Alay Komutanı Türker Yılmaz’a, Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya için ‘Bu şahıs için fetocu diyorlar, dikkat et’ uyarısında da bulundum” dedi.

Anayasal düzeni ortadan kaldırma suçlamasıyla müebbet hapsi istenen suçundan eski Tuğgeneral İsmail Güneşer, Kurmay Albay Veli Ceylan ile Yüzbaşı Nuri Kıyak’ın avukatları ve diğer tutuksuz sanıkların avukatları esasa ilişkin savunma yaptıktan sonra Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığının tutuklu komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer 4 saat süren ifade verdi.

“KİMSEYE EMİR VERMEDİM”

Güneşer savunmasının bir bölümünde, “Çocuklarım hiçbir FETÖ okulunda okumadı. Hatta özel okulda bile okumadı. Ne bylock, ne de bir dolar geçti. Darbe girişimi öncesinde Şemdinli’den Bolu’ya gelme gibi bir girişimim olmadı. İsteseydim daha önce koordinasyon için Bolu’ya gelip giderdim. Benim birliğimde dışarıya çıkan, darbeye destek olacak hiçbir hareket olmamıştır. Kışla komutanı o dönemde Albay Cahit Tirindaz’dır. Ama ifadesinde görüyoruz ki ben o zaman kışla komutanıydım bile dememiştir. Sıkı Yönetim direktifleri bana bana Şemdinli’deyken de gelmemiştir. 34. Tugay Komutanlığına geldiğimde iletildi. Bana gelmeyen sıkı yönetim direktifleri ile ilgili kimseye emir vermedim, bunları kimseye göndermedim, kimseyle paylaşmadım” diye konuştu.

“EMNİYET MÜDÜRÜ NİYE SİZDEN EMİR ALSIN Kİ?”

Bu ifade üzerine Mahkeme Başkanı Seyfi Han “Emniyet müdürü sizden niye emir alsın ki? Vali bey talep etseydi olurdu. Ama böyle bir yasa maddesi yok” diye sordu. Güneşer bunun üzerine, “Garnizon komutanı emniyet ve asayiş açısından en kıdemli birlik komutanı olduğu için emir verir. Ben kendi personelime emir verdiğim için öyle konuştum. Ben Türker Yılmaz’a da emniyet müdürü için ‘bu şahıs için fetocu diyorlar, dikkat et’ uyarısında da bulundum” dedi.

“15 TEMMUZ GECESİ KESİNLİKLE EMİR VERMEDİM”

Güneşer Albay Aziz Çetinkaya’nın hakkında da iddialarda bulunarak, “Aziz Çetinkaya’nın Koktod birliğini benden habersiz olarak düzenlediği, 6 aydır çalışma yaptırdığı ifadelerden ortaya çıkmıştır. Türker Yılmaz ve Cahit Tirindaz, Koktod birliğinin ne görev yapacağını bilemez. Ne için gerektiğini de bilemez. Orada her şeyden uzak gibi durup, her konumun içinde duran kişi Albay Aziz Çetinkaya’dır. Ben sıkı yönetim direktiflerini uygulamak isteseydim de bu yüzden Aziz Çetinkaya’yı arardım. Kendi personelim varken başka bir birliğe emir vermezdim. 15 Temmuz gecesi kesinlikle böyle bir emir vermedim” dedi.

 İsmail Güneşer’in savunması yaklaşık 4 saat kadar sürdü. Diğer sanıkların savunmalarının alınması ve karar için duruşmanın 22 Eylül 2017 Cuma günü yapılmasına karar verildi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.