VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İSMAİL GÜNEŞER SON SAVUNMASINI YAPTI

18 Eylül 2017

........................

Bolu'da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 3'ü tutuklu 10 askerin yargılandığı davada karar duruşması başladı. Anayasal düzeni ortadan kaldırma suçlamasıyla müebbet hapsi istenen suçundan eski Tuğgeneral İsmail Güneşer, Kurmay Albay Veli Ceylan ile Yüzbaşı Nuri Kıyak’ın avukatları ve diğer tutuksuz sanıkların avukatları esasa ilişkin savunma yaptıktan sonra Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığının tutuklu komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer 4 saat süren ifade verdi.

Davaları yakından takip eden Bolu Takip Gazetesi Muhabiri Ebru Eyvazoğlu’nun haberi şekilde…

“BİR İLİN VALİSİ, ÜLKENİN GENERALİNE KUMPAS KURMUŞTUR”

“Direktiflerde 37 kişilik bir general liste vardır. Bolu ve Düzce valilerinin gözaltına alınmasına yönelik kesinlikle hiçbir şekilde bir talimatım olmamıştır. Hakkari Valisinin iddiası olan kriz masası açıldığından benim gibi hiçbir askeri personelin bilgisi yoktur. Benim gözaltına alınma sebebim olarak kriz masasına geldiğim ifadeleri geçmektedir. Hakkımda tutulan tutanakların düzmece olduğu, herhangi bir kriz masasına yönelik bir oluşum olmadığı, kriz masasının doğal üyelerinin olmadığı ortadadır. Devletin valisi devleti temsil eder. Cumhurbaşkanını, başbakanını temsil eder. Bir kriz masası marifetiyle bir ilin valisi, ülkenin generaline kumpas kurmuştur. Devlet generaline veya vatandaşına kumpas kurmaz. Devletin valisi, devleti utandıracak bir hareket yapmıştır ve devletin emniyet müdürüyle bu olaya imza atmıştır. Böyle bir kriz masasının olmadığı daha sonra ortaya çıkmıştır. Bizler kumpasla mesleğimizden atıldık. Kimsenin yüzüne bakamaz hale geldik. Bizim onurumuzu kurtarmak size ve Allah’ımıza kaldı. Varsa en küçük suçumuz, gereğini kendimiz yaparız. Onurumuz haysiyetimiz için yaşarız. Ortada ne darbe, ne de darbeye yönelik bir girişimimiz olmamasına rağmen atılmadık çamur ve iftira kalmamıştır.”

“BEŞ İFADESİ VAR, BEŞİ DE ÇELİŞKİLİ”

“Benim bunları yaşamamın sebebi Bolu’da eski Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya her yaptığımız konuşma sonrası felaket tellalı gibi yansıtmıştır. Aleyhimde ifade verenler çelişkili davranmıştır. Emniyet müdürüyle her konuşmam aslı astarsız şekilde yansıtılmış. Benim aleyhimde tanık olanlar zamanla kendilerini de yalanladılar. Hatta kendilerini kurtarmak için adımı verdikleri ortaya çıkmıştır. Aleyhime ifade veren Jandarma Komutanı Türker Yılmaz’a FETÖ’den dava açılmış vaziyette. Düzce Jandarma Komutanı için bylocktan işlem yapılmış. Albay Cahit Tirindaz yeni gelmiş bir personel olmasına rağmen süratli şekilde tekrar ataması yapılmış. Bir askeri personelin bu kadar kısa zamanda güvensizlik nedeniyle ataması yapılır. Beş tane ifadesi var hepsi birbirinden farklı. Bu devrin hastalığı bunama, unutkanlık. Adamın beş ifadesi de tutarsız. Koktod birliği de benim bilgim dışında kurulmuştur. Ankara’dan talep olduğunda da red cevabı verdikleri beyanlardan anlaşılmıştır.”

“CEZAEVİNDE NOT ATIYORLAR”

“İnsanların önyargılarını kırmak çok zor. F tipinde tek kişilik hücrede kalıyorum. Terörden yargılananlar birbirlerine not atıyorlar. Bazen benim hücreme düşüyor. Ama sesim çıkmıyor, notları görevliye teslim ediyorum. Bana bir belge geldi. Gelip savunma verin dediler. Konu nedir, verdiğim notlarla mı ilgili dedim. Bilmiyoruz dediler. Cuma günü beni çağırdılar öyle öğrendim. Fetocülerin kendi içerisinde bir haberleşme olmuş. Ben de Fetö’den tutukluyum diye birbirimizle haberleşiyormuşuz gibi gelip benim odamı aradılar. Halbuki o notları da görevlilere teslim ettim.” Benimle ilgili önyargı bu derece işte. Kimin yazdığı belli olmayan bir listede adım geçiyor diye ben burada yargılanıyorum. Benim o gece polisle askeri karşı karşıya getirmeyin ve benden izinsiz bir iş yapmayın şeklinde iki emrim var. Bu emirler sayesinde Bolu’da kimsenin burnu kanamamıştır. Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya’ya polis ve askeri karşı karşıya getirmeyin şeklinde emir verdim”

1 yorum yapılmış
  • akr
    19 Eylül 2017 • 12:53
    Baylok falan yoksa ifadesindeki diğer kişiler araştırılmalı.çok tutarlı ifadeler veriyor adam.Çünkü bu fetöcüler hep birbirini tutar ağızbirliği ile inkar eder ve devletçileri suçlama yapar.bu adam yalniz kimse korumuyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.