VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ASKERLERİN DAVASINDA SONA GELİNDİ

17 Eylül 2017

.................

Bolu'da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 3'ü tutuklu 10 askerin yargılandığı davada karar aşamasına gelindi. 10 sanığın “silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan beraati istenirken, tutuklu sanıklar İsmail Güneşer, Veli Ceylan ve Nuri Kıyak için “Anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ise cezalandırılması talebinde bulunuldu. 18 Eylül’de başlayarak avukat ve sanık savunmalarının alınacağı duruşma sonunda askerlerin cezası belli olacak.

Ebru Eyvazoğlu'nun haberine göre, Bolu'da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 3'ü tutuklu 10 askerin yargılanmasında son aşamaya gelindi. Dava kapsamında 3 tutuklu ve 7 tutuksuz sanığın dinlenmesinden ardından 100’den fazla da tanık ifadelerine başvuruldu. Milli Savunma Bakanlığı’nın davaya katılma talebi kabul edildi. Milli Savunma Bakanlığı sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

SANIKLARA SON SÖZLERİ SORULACAK

Savcılık 10 sanığın “silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan beraatini istedi. Ancak “Anayasayı ihlal” suçundan eski Tuğgeneral İsmail Güneşer, Kurmay Albay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ise cezalandırılmasını talep etti. 18 Eylül 2017 tarihinde yapılacak duruşmada avukatlar sözlü savunmalarını yaptıktan sonra, sanıklara son sözü sorulacak ve ardından da Mahkeme heyeti sanıklar hakkındaki kararını açıklayacak. Duruşma 18 Eylül’de tamamlanamazsa 20 Eylül’de celseye devam edilecek.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEEBBET İSTENİYOR

Anayasa Madde 309: Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.