VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ATATÜRK'Ü ANLATMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

17 Eylül 2017

.......................

Türk Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, pazartesi günü başlayacak olan 2017–2018 eğitim öğretim yılı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yaman, “Atatürk’ü anlatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, “ Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler, amacımız başöğretmenimiz Atatürk’ün hedef gösterdiği ‘Milletimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma’ yarışında kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmektir. Değerli anne ve babalar, her anne, baba çocuklarının başarılı olmasını ister ve bu konuda çaba harcar. Fakat doğru olduğunu düşünerek sergilediğimiz bazı davranışlar yapıcı olmak yerine yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Yıkıcı sonuçlarla karşılaşmamak için tepki göstermeden önce çocuklarınızla empati kurmalısınız. Çocuklarınıza karşı anlayışlı ve duyarlı olunuz” dedi.

“KIYMETLİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM”

Öğretmenlere de uyarılarda bulunan Yaman, “Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, öğretmenlik sevilmeden yapılabilecek bir meslek değildir. Sizler çocuklarımızın yani ülkemizin geleceğinden birinci derecede sorumlusunuz. Tüm öğretmenlerimizden isteğimiz kendi çocuklarınızın nasıl bir eğitim almasını istiyorsanız, öğrencilerinizi de o şekilde eğittiğinizden kuşkumuz yoktur. Bir insanı eğitmek, bir toplumu şekillendirmek herkesin harcı değildir ve olmamalıdır” diye uyardı.

“HER SINIFTAN BİR MUSTAFA KEMAL ÇIKARTACAĞIZ”

Eğitim de Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar önemli bir insan olduğunu belirten Yaman, “Milletçe övündüğümüz tarihsel başarılarımızda milli ve manevi değerlerimizin etkisi unutulmamalıdır. Bizler, Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan Türkiye Cumhuriyeti’nin öğretmeni olmaktan hep mutluluk ve onur duyduk ve dahi bugünlere gelişin destansı hikâyesini öğretmekten, anlatmaktan, çocuklarımızın zihninde ve gönlünde geleceğe taşıma çabamızdan asla vazgeçmedik. Ve tüm kitaplardan çıkartsanız da, tüm duvarlardan resimlerini indirseniz de, Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha iyi işler yapacak gücü ve kudreti kendinde bulacağına inançla, kurtarıcısı ve devletinin kurucusu Atatürk’ü anlatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Gerektiğinde her sınıftan bir Mustafa Kemal çıkartacağız. Bu böyle biline” şekilde ifade etti.

 

1 yorum yapılmış
  • mican
    18 Eylül 2017 • 05:28
    2. CHP
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.