VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DANANIN KUYRUĞU KOPACAK, YAZIŞMALAR GELDİ

15 Eylül 2017

.....................

Bolu’da FETÖ soruşturmaları kapsamında örgütün haberleşme sistemi bylock kullandıkları iddiasıyla yargılanan şahıslardan bir kısmının bylock yazışmaları Bolu Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, “Ağustos ayı içerisinde Bylock kullanıcıyla ilgili beklediğimiz dökümlerden bazıları elimize ulaştı. Şu anda elimize ulaşan dokümanların tasnifleri yapılıyor” dedi.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları Bylock programı, örgüt üyeliği açısından mahkemelerce kesin delil olarak kabul ediliyordu.

YAZIŞMALAR GELMEYİNCE RAHAT DAVRANIYORLARDI

Operasyonlar kapsamında Bolu’da açılan davalarda MİT tarafından yapılan çalışmalarda Bylock kullandığı iddia edilen bir çok isim yaptığı savunmada programı kesinlikle yüklemediğini, başkasının yüklemesine izin vermediği ve kesinlikle kullanmadığı yönünde ifade vermişti. Mahkemeler süresince sanıklar savunmalarını yaparken, Bylock’a yönelik MİT tarafından elde edilen verilerin Bolu’ya gönderilmemesi sanıklar için avantaj olarak değerlendiriliyordu.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANI KONUŞTU

MİT tarafından elde edilen bilgiler Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na ulaştırılmış, ancak mahkemelerin görüldüğü Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne herhangi bir bylock kullanıcısının çözümleri gönderilmemişti. Bu durumu kullanan örgüt üyeleri de savunmalarını bu nokta üzerinde kurmuştu. Bylock programıyla ilgili sorularımızı cevaplandıran Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, “Mahkememiz kapsamında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yöneticisi ve üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanıklardan 326’sının bylock kullanıcısı olduğu iddia ediliyordu. Ağustos ayı içerisinde Bylock kullanıcıyla ilgili beklediğimiz dökümlerden bazıları elimize ulaştı. Şu anda elimize ulaşan dokümanların tasnifleri yapılıyor” dedi.

Bolu’da bylock kullanıcısı olduğu iddia edilen 326 sanıktan 110 tanesinin dökümlerinin Bolu Ağır Ceza Mahkemesine ulaştığı öğrenildi. 

 

2 yorum yapılmış
  • AdemKocaba
    16 Eylül 2017 • 05:30
    Tutuklu veya hükümlü baylock kullandığı tespit edilen herkes, darbeden ve şehitlerimizi katletmekten idam edilmeliler. Baylock ile ilgisi olmayanlar serbest birakilmalilar. Bu hainleri beslemek, ileride başımıza çorap orebilir!
  • GokhanDemirel
    16 Eylül 2017 • 12:15
    Astsubay'dim, bylock kullanma suclamasiyla ihrac edildim.Kullanmadim cunku FETO ile alakam yok ve bununda kanitlarina sahip oldugum icin tutuklanmadim fakat ben herkesin gozunde FETO'cuyum ve normalde gorsem yolumu degistirecegim insanlara derdimi anlatmaktan biktim. 40 yasindayim, elhamdulillah bu kadar yasamak yeter.Keske beni de idam etselerde kurtulsam artik. 16 ve 13 yasinda iki oglum ve 4 yasinda bir kizim var, ben de 5 yasinda yetim kalmistim, buyuduk Allah'in izniyle, onlarda
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.