VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKAN SOYLU'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

12 Eylül 2017

.....................

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bundan böyle daha sıkı tedbirlerin alınacağını belirterek, kırmızı ışık ihlalinde dahi belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımının uygulanacağını ifade etti. Soylu, "Kanunun verdiği imtiyazlar ve ayrıcalıklar var. Bunların dışında kimse emniyet şeridinden geçemeyecek" dedi.

'KIRMIZI IŞIK İHLALİ' AÇIKLAMASI

Trafik güvenliği konusunda, temel politikanın yaya öncelikli trafik olduğunu belirten Bakan Süleyman Soylu, 'Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi'ni de açıklayarak, şöyle devam etti:

"Avrupa'da çok sık şekilde uygulanmaktadır; ceza tolerans uygulaması. Bu da bizim tartışmamız ve bir şekilde uygulamaya yönelik adım atmamız gereken meselelerden biri olarak önümüzde durmaktadır. Cep telefonuyla kural ihlallerini bildirme ve özellikle otobüsle TIR'larda güvenli takip mesafesini sağlayacak teknik düzenlemenin zorunlu hale gelmesi gibi konular üzerinde çalışacaktır. Kırmızı ışık ihlallerinde para cezasıyla birlikte ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getirecektir.

EMNİYET ŞERİDİ İHLALİ

“Bizim emniyet şeritleri mübarek, tren gibi herkesin geçtiği şeritler oluyor. Kimse kusura bakmaın, biz 15 bin aracı emniyet şeridinden geçmek için nitelendirmişiz. Şimdi buna bir çözüm getirdik. Bu 15 bin aracın dışındakiler de var. Adam belediyede şef, üstüne lambayı takıyor. Çakarları takıyor, geçiyor. Bizim polis arkadaşımız durdursa bir büyük tartışma, telefonlar. Çok yakında bir zaman içerisinde hayata geçiriyoruz. Bizim kanunumuzun verdiği bir ayrıcalık var. Kanunun verdiği imtiyazlar ve ayrıcalıklar var. Bunların dışında kimse emniyet şeridinden geçemeyecek."

2 yorum yapılmış
  • Vatanda
    12 Eylül 2017 • 12:27
    alkollü araç kullananlarında aracına devlet el koysun dım dızlak tavanvayla yola devam etsin..bir rivayete göre Amerika da uygulama bu şekilde imiş..
  • MeteKse
    13 Eylül 2017 • 07:18
    Kırmızı ışıkta geçen, yayaya yeşil yanıyorken yayayı ezip öldürene 2 (iki) yıl ceza ver sonra bu cezayı ertele, şimdi de beni güldür.. Allah ta seni güldürsün Bakan..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.