VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEVLET TAM KADRO OLAY YERİNDE

4 Eylül 2017

........................

Bolu'nun Göynük ilçesi İbrahimözü Köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisinde 2 gündür devam eden orman yangını sonrasında 150 hektar ormanlık alan yanarak kül olurken, alevler bir mahalleyi tehdit etti. Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı. Saat 23:00 itibarıyla bölgedeki orman yangını bütün şiddetiyle devam ediyor.

Göynük'de Pazar günü öğle saatlerinde başlayan ve gece saatlerinden söndürülen orman yangını Pazartesi günü tekrar başlayarak rüzgarında etkisiyle geniş alanda etkili oldu. Yangında 100 hektarlık ormanlık alan yandı.

KRİZ MASASINDAN TAKİP ETTİLER

Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili  Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay öğle sonra bölgeye giderek Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan'dan bilgi aldılar. İlçe merkezinde kurulan kriz masasında yapılan çalışmaları denetleyen Vali beraberindekiler vatandaşların da sıkıntılarını dinledi. 

“YANGININ TEKRAR SIÇRAMA İHTİMALİ BULUNURSA…”

Bolu Valisi Aydın Baruş, yangının yaklaşık 150 hektarlık alanda etkili olduğunu belirterek, “Yangın dün itibariyle bu kadar geniş bir alanı kapsamıyordu. Ancak bugün akşam saatlerinde buradaki ormanın da niteliğinden kaynaklı rüzgarın etkisiyle diğer bölgelere sıçradı. Yoğun çalışmalar devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 3 yangın söndürme helikopteri yangına müdahale etti. Akşam olması nedeniyle helikopterlerimiz geri döndüler. Şu anda yangın kontrol altında ancak rüzgarın durumuna bağlı olarak tekrar başka alanlara sıçrama ihtimali bulunmasından dolayı soğutma çalışmaları gece boyunca devam edecek. Eğer bu gece yangının sıçrama ihtimali bulunursa sabah itibariyle Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme uçaklarından da istifade ederek yangına müdahale edilecek. Şu anda 40 civarında itfaiye ve arazöz, 11 tane de dozer ve greyderimiz görev yapıyor. İnşallah bu gece olumsuz bir gelişme olmaması. Çok şükür şu ana kadar vatandaşlarımızın yaşadığı ve kümes hayvanlarının olduğu işletmelere yangını sıçratmadan önleyebildik” dedi.

  • DEVLET TAM KADRO OLAY YERİNDE
  • DEVLET TAM KADRO OLAY YERİNDE
  • DEVLET TAM KADRO OLAY YERİNDE
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.