VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FUAT ÇAPA'DAN DOBRA DOBRA AÇIKLAMALAR

4 Eylül 2017

........................

Haber: Bülent Velioğlu - Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi

Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Kendimizi kandırmayalım. Biz favori bir takım değiliz. Geçen sezon bittiğinde favoriydik ama sezon başlarken favori değiliz. Bu çok aşikar çünkü biz favoriyiz dersek kendimizi kandırırız. Favori olmamız için 3 banko transfer yapmamız gerekiyor. İstediğimiz oyuncuları alamadık” dedi.

Boluspor ligde ilk 3 maçta aldığı 2 puanla sezona beklenmedik bir başlangıç yaparken, Teknik Direktör Fuat Çapa, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi’ne çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Boluspor’un şu anda favori olmadığını belirten Çapa, istedikleri transferleri yapamadıklarının altını çizdi.

“3 Banko transfer yapmamız gerekiyor”

Çapa, “Biz kendimizi kandırmayalım. Biz favori bir takım değiliz. Sezon bittiğinde favoriydik ama sezon başlarken biz favori değiliz. Bu çok aşikar çünkü biz favoriyiz dersek kendimizi kandırırız. Bizim favori olmamız için 3 tane banko oynayacak transfer yapmamız gerekiyor. Biz sezon sonunda yönetime rapor sunduk. Transfer için mevkii ve oyuncu isimleri verdik. Bu söylediklerim bir sitem değil gerçekler. Bizim verdiğimiz listedeki oyuncularla görüşüldü ama maddiyattan ve başka nedenlerden dolayı transfer edemedik” diye konuştu.

 “İstediğimiz transferleri gerçekleştiremedik”

“Gol yollarında çok fazla etkili değiliz ama burada çok büyük sıkıntımız yok. Geçen sene bu ligin en çok gol atan takımlarından birisiyiz. Defansif anlamda sıkıntımız var. Defansif anlamda geçen sene iki karşılaşmaya baktığımızda biz nasıl gol yemişiz onların analizini yaptık. Yemiş olduğumuz gollerin yüzde 70’i bireysel hatalardan dolayı. Bireysel hatayı o anda o oyuncuların riski almamasıyla önleyebilirsiniz. Bizim gol yemekle ilgili bir sıkıntımız var. İstediğimiz transferleri gerçekleştiremedik. Transferleri gerçekleştiremeyince elinizdeki mevcut oyunculara bakıp, o oyuncularla neler yapabiliyorsunuz ona bakacaksınız.”

“Eksik kadroyla başladık”

“Her ne kadar geçen seneki kadroyu korumuş olsak da sezona Santos, Furkan Şeker, Özgür olmadan başladık. Bahsettiğimiz 4-5 tane oyuncu geçtiğimiz sezon bize direk katkı sağlayan oyunculardı. Tabi ki futbolda özgüven de çok önemli. Bu özgüven de ancak kazanarak, iyi oynayarak geliştirebilirsiniz. Oyunsal anlamda değil ama şu an onun sıkıntısını yaşadık. Son oynadığımız karşılaşma baz almamak lazım. Ama diğer iki karşılaşmada ligdeki takımlara bakarsak biden çok önde takımlar değildi. Hiç kimse bizi eze eze yenmedi. Yapılan 3 haftalık analizlere baktığımız zaman hiç kimsenin Barcelona gibi oynayıp da maçı kazandığı görüntü yok. Topa kim daha az sahipse genelde o takımlar maçı kazanıyor.”

“Gerçekler er ya da geç sizi bulur”

“Benim sitemim de rahatsızlığım da yok ama bir de gerçekler var. Gerçekler er yada geç sizi bulacaktır. Ben de hiçbir zaman gerçeklerden kaçmadım. İlk geldiğim gün de bunu sizlerle paylaştım, şimdi de aynısını söylüyorum. Bazı şeyleri süreç gösterecek ama biz lig sonunda ilk 6’da olacağız. Bizim şu anda oynamayan oyuncularımıza baktığımızda yaş ortalaması çok düşük. Bu oyuncu grubunun gelişimi bizim hangi sırada bitireceğimizi belirleyecek.”

“Bundan sonraki iş yönetimin”

“Biz geçen sene sezonu bitirdiğimizde yönetime gelecek sene hedefler ne olacak dedik. Çünkü bütçeyi ben belirleyemediğim için hedefi de ben belirleyemem. Yönetim bana ilk 2 için hedef belirlerse ben ona göre liste verdim. Biz ilk 2’ye oynayacaksak, bu sezonun geçen sezona göre daha çetin geçeceğini bildiğimiz için alınması gereken oyuncu grubu bu dedik. Bunları başkana da yönetime de söyledim. Eğer ilk 2’ye oynayacaksak transfer dönemi bitmeden bize direk katkı sağlayabilecek 3 oyuncu transfer etmemiz gerekiyor. Ben sezon başında mevkileri ve isimleri verdim. Bundan sonrası yönetimin işi.”  

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.