VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

21 SAAT SÜREN KABUS....

4 Eylül 2017

.....................

Bolu'nun Göynük İlçesi'nde dün akşam saatlerinde sigara izmaritinden çıkan orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü. 21 saat sonra söndürülen yangında 80 hektarlık ormanlık alan yandı.

Bolu'nun Göynük İlçesi'nde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını sabaha karşı kontrol altına alınarak söndürüldü. Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, 80 hektarlık alanın yandığını tahmin ettiklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, yangın, ilçeye bağlı İbrahimözü Köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkiinde sarıçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda çıktı. Bir araçtan atılan sigara izmaritinin neden olduğu tahmin edilen yangına ilk aşamada Bolu, Göynük, Mudurnu'dan iftaiye araçları ve arazözlerle müdahale edildi. Daha sonra Düzce, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik'ten de takviye ekipler söndürme çalışmalarına katıldı. Yangına ayrıca çevre illerde konuşlu 3 yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti. Havanın kararması ile havadan müdahale durduruldu.

İLÇE HALKI GECE BOYUNCA UYUMADI

Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen ve 3 ayrı tepe noktada etkili olan yangın, köylüler ve ilçe halkının da desteğiyle gece saatlerinde kontrol altına alındı ve sabaha karşı da tamamen söndürüldü. Ekipler sabahtan itibaren soğutma çalışmasını sürdürdü. Karabük'ten gelen yangın söndürme helikopteri de havadan soğutma çalışmalarına destek verdi.

80 HEKTAR ALANDA YANDI

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, yangının tamamen söndürüldüğünü söyleyerek, "Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmaları sürüyor. Ortada net ve kesin bir rakam yok. Ama 80 hekter alanın yandığını düşünüyoruz. Tabii ki kesin sonuçlar hasar tespit çalışmasının ardından belli olacak. Gerekli açıklama Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak" dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri de yangında zarar gören alanın yapılacak ölçümden sonra belli olacağını söyledi.

  • 21 SAAT SÜREN KABUS....
  • 21 SAAT SÜREN KABUS....
  • 21 SAAT SÜREN KABUS....
  • 21 SAAT SÜREN KABUS....
  • 21 SAAT SÜREN KABUS....
  • 21 SAAT SÜREN KABUS....
  • 21 SAAT SÜREN KABUS....
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.