VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“BELEDİYECİLİK BENİM İLK GÖZ AĞRIM”

3 Eylül 2017

...............................

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Bolu Belediye Başkanlığı aday adaylığı düşüncesini açıkladığını ve genel başkanın da buna sıcak baktığını söyledi. CHP’li Özcan “Belediyecilik benim ilk göz ağrım. Eğer bu şekilde trend devam ederse, Bolu’da belediyecilik anlamında bana ihtiyaç olduğuna yönelik bir kanaat devam ederse de ben çok uzatmadan aday adayı olduğumu kamuoyu ile açıklayacağım” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 2019’da yapılacak olan yerel seçimler de Bolu Belediye Başkan aday adayı olmak için sinyallerini verdi. Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Bolu Belediye Başkanlığı aday adaylığı düşüncesini açıkladığını ve genel başkanın da buna sıcak baktığını söyledi.

“ADAY OLMAM KONUSUNDA BİR TEVECCÜH VAR”

Bolu’da aday adayı olması için vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını ifade eden Tanju Özcan, “Kamuoyundan Bolu Belediyesine aday olmam konusunda bir teveccüh var. O konuda Bolulara çok  minnettarım. Belediyecilik benim ilk göz ağrım. 10 yıl meclis üyeliği yaptım. 2009’da çok iddialı bir şekilde hazırlandım ve genç yaştaysa neredeyse de alıyordum. Geçtiğimiz günlerde genel başkanımızla görüştük. Genel başkanımız bana sordu, ben de böyle bir düşüncem olduğunu söyledim. Çok da sıcak baktı. Önümüzdeki günlerde önümüzü bir görelim. Eğer bu şekilde trend devam ederse Bolu’da belediyecilik anlamında bana ihtiyaç olduğuna yönelik bir kanaat devam ederse de ben çok uzatmadan aday adayı olduğumu kamuoyu ile açıklayacağım” dedi.

 

“KAYBETTİĞİM TEK SEÇİM SİYASETEN BENİM İÇİN BİR ÇIKIŞ OLDU”

“Ben 4 seçime girdim. 3’ünden başarılı çıktım. Bir tek belediye seçimlerinde kazanamadım. Bazen kaybederken kazandığınız şeyler olur. O belediye seçimleri de siyaseten benim için bir çıkış oldu. Ama bunu almalıyım şeklinde bir hırsım yok. Belediyeciliği gerçekten bir hizmet olarak değerlendiriyorum. Bolu’da da çok eksik yapıldığını görüyorum. Benim 10 yıl bir belediye meclis üyeliğim bir de 10 yıl yüksek lisans sürecim var yerel yönetimler konusunda. Başarılı olabileceğimi hissettiğim için bunları düşünüyorum. Tabi 2009’daki şartlarla şimdiki şartlar aynı değil.  Şimdiki şartlar benim açımdan daha olumlu. Çünkü o zamanlar 35 yaşındaydım. Aradan 9 yıl geçti. Belediyeyi iyi tanıyordum ama bir kısım Bolulu’nun kafasında ‘Çok genç, acaba yapabilir mi?’ sorusu vardı. Devlet tecrübem de azdı. Ama şimdi aradan geçen zamanda uzunca süre milletvekilliği yaptım. Ben favori olarak da seçime girip, seçileceğimi düşünüyorum.”

 

“AÇIK ARA ÖNDE ÇIKMAZSAM ADAYLIK TALEBİNDE BULUNMAYACAĞIM”

“Alaaddin Yılmaz bey önümüzdeki yerel seçimde aday olmak isteyebilir. Partisi aday gösterir mi bilmiyorum. Onlar çok farklı bir yapı. Alaaddin beyi aday olarak görmek isteyenler ve görmek istemeyenler var. Ama kendi adıma söylemem gerekirse siyasette 24 saat uzundur. Farklı bir gelişme olabilir. Ben genel başkanımıza da söyledim, aday adaylığı noktasında parti olarak bir anket yaptıralım dedim. Ben ankette açık ara önde çıkmazsam ne ben adaylığı talep ederim, ne de siz beni aday olarak değerlendirin dedim. Tekrar söylüyorum, aday adaylığı konusunda birkaç kişi daha isteğini açıklarsa anket yapılmasını isteyeceğim. Benim aday olmam noktasında açık ara bir teveccüh olursa aday adayı olacağım. Ama açık ara aday çıkmazsam genel merkezden beni aday adayı yapın gibi bir talebim kesinlikle olmayacak.”

Kaynak - Ebru Eyvazoğlu - Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi

5 yorum yapılmış
  • MUDURNULUENGIN
    3 Eylül 2017 • 23:20
    İŞİ GARANTIYE ALALIM DIYO BU İŞLER ANKETLE OLMAZ TANJU BEY TURKIYE ILERLEMIŞKEN GERIYE GOTURMENIN ANLAMI YOK SIZ IŞINIZE BAKIN
  • Birisi
    4 Eylül 2017 • 06:38
    Sayın Özcan, Belediye başkanlığı seçimleri ve Milletvekili seçimleri aynı değil.Milletvekili seçimlerinde kimlerin sırtına çıkıp Milletvekili olduğunu gördük.Belediye seçimlerinde sırtına cikacagin kimseler olmayacak... Milletvekili olduğun dönemde Bolu yararına,memleket yararına ne icraatın oldu.Ha unuttum, Milletvekili maaşları yükselsin diye önerge verip kabul ettirmistin.
  • Ghg
    4 Eylül 2017 • 11:41
    Adayım tanju
  • Egn
    5 Eylül 2017 • 01:15
    Belediyenin ihtiyacı var tanjuya yeter artık
  • Melih
    5 Eylül 2017 • 14:10
    Oyum tanjunundur kuşkusuz açık ara farkla alır milletin gözü açıldı artık
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.