VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜFTÜDEN KURBAN AÇIKLAMASI

31 Ağustos 2017

...................

Bolu Müftüsü Orhan Genç, “Keseceğimiz kurbanları 3’e bölerek, bunların bir kısmını kendi ailemizle bir kısmını eş dostlarımızla bir kısmını da fakirlere vermek suretiyle bölüştürelim” dedi.

Bolu Müftüsü Orhan Genç, bayramda birlik ve beraberliği vurgulayarak “Sağlık ve afiyet içerisinde bir kurban bayramına daha ulaşmış bulunuyoruz. Bayramlar bizim için özel günler sevinç günleridir birlik ve beraberlik olma günleridir. Bayramları öncelikle kendi içimizde yaşayacağız. Kendi ruhumuzda kendi bayram sevincimizi yaşayacağız. Kendi içimizde yaşayalım ki etrafımızdaki insanlara da bu bayram sevincini hissettirebilelim. O gün evimize gittiğimizde diğer günlerden farklı olarak evimize gidelim. Bir bayram olduğu havasını evimize hissettirelim” ifadelerini kullandı.

“Garibanlara bayram sevincini yaşatın”

Kesilen kurbanların pay edilmesi ve ihtiyaç sahiplerine verilmesinin bayram sevinci yaşatacağını söyleyen Genç, “Kurban bayramının en önemli özelliklerinden birisi de keseceğimiz kurbanlarla 3’e bölerek bunların bir kısmını kendi ailemizle bir kısmını eş dostlarımızla bir kısmını da fakirlere vermek suretiyle onlara da bölüştürelim. Yani onlarda bayram yapsınlar. Bilhassa bu kurban bayramında herkes bayram etmeli ve bu duygular içerisinde daha nice kurban bayramlarına sağlık sıhhat ve afiyet içerisinde ülke olarak ulaşmayı rabbimden niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

“Müslüman kardeşlerimize dua edelim”

“Gündem olarak tabi sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Maalesef dünyanın değişik yerlerinde Müslümanlar acı çekmekte Arakan, Irak, Suriye de. Bunlar içinde çok dua etmeliyiz. Yani bu günler belki insanların duasıyla oradaki sıkıntıların geçmesine sebebiyet verebilir. Kısacası bayramı bayram olarak yaşayalım.”

Haber: Aslı Akış - Köroğlu Gazetesi

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.