VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAYRAM ÖNCESİNDE İŞÇİLERİN İSYANI

28 Ağustos 2017

.......................

Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’nde inşaatı devam eden kapalı olimpik yüzme havuzu inşaatında çalışan 50 işçi, bayram öncesinde paralarını alamadıklarını iddia ederek ateş yakıp, iş bırakma eylemi yaptılar.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da Karaçayır Mahallesi’nde inşaatı devam eden kapalı olimpik yüzme havuzunda çalışan inşaat işçileri iddialara göre, inşaat firması tarafından geçtiğimiz cuma günü verileceği söylenen paralarını alamadılar. İnşaat firması yetkililerinin telefonlarına da bakmadıklarını ifade eden işçiler bugün inşaat alanında ateş yakarak iş bırakma eylemi yaptılar. İnşaat alanından dumanların yükselmesiyle olay yerine giden polis ekipleri işçilerle görüşerek ateşi söndürmelerini istedi. Ateşi söndüren işçiler iş bırakma eylemine devam ettiler.

“ELLERİMİZ ÇALIŞMAKTAN NE HALE GELDİ”

Günlük 100-110 liraya çalıştıklarını ve farklı farklı illerden geldiklerini belirten inşaat işçisi Tuncay Gazel, “Burada işçilerin parası ödenmiyor. En son cuma günü herkesin parası ödenecek dediler ama para yok meydanda. Ellerimiz çalışmaktan ne hallere geldi. Taşeron firma elinden geldiğince paralarımızı ödemeye çalıştı ama şimdi onlarda da para yok” dedi.

“BU ADAMLAR HIRSIZLIK MI YAPSINLAR”

İnşaat firmasının taşeronu olan Özkan Görgülü ise, “Ben kendi paramı da istemiyorum. Ama bu insanların hepsi bayrama gidiyor. Herkes kurbanlık almış, çocuklarına bayramlık alacak ama şu anda hiçbir şey alamıyorlar. Yol paraları bile yok. Ben de para olsa vereceğim ama ben de vereceğimi verdim. Şantiye şefi elinden geleni yapıyor ama yukarıdaki adamlar hiçbir şey yapmıyor. Bu adamlar hırsızlık mı yapsınlar, çıkıp kendilerini mi yaksınlar. Bunlar hurdacı çağırıp demirleri satmaya kalksalar bu sefer de hırsız olacaklar. Bu iş devletin işi, Bolu’ya da güzel bir eser bırakalım dedik ama insanlar mağdur ediliyor" şeklinde konuştu.

2 yorum yapılmış
  • Emrah
    28 Ağustos 2017 • 07:50
    İnşaat yıkın hiç uğraşma
  • Vatansever
    30 Ağustos 2017 • 14:48
    Müteahit devleti suclamış güldüm.hakedişleri ne yapmış acaba
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.