VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU VE DÜZCE İÇİN KORKUTAN DEPREM AÇIKLAMASI

17 Ağustos 2017

.......................

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde bölgemiz için korkutan bir deprem senaryosunda bulunarak Bolu’ya doğru genişleyen fayın eninde sonunda Düzce’deki fayla birleşeceğini belirtti. Gündoğdu, “Tarih vermemiz pek mümkün değil ama belirli bir işaret almaya başlarsak AFAD’a bildireceğiz” dedi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, canlı telefon bağlantısıyla katıldığı Öncü Ana Haber’de önemli açıklamalar yaptı.

“YERİN SIKIŞMASI VE DOĞAYI TAKİP EDİYORUZ”

Depremin önceden bilinmesine yönelik son 10 yılda yoğunlaşan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Gündoğdu, “Bizim grup olarak konuyla alakalı yaptığımız çalışmalar var. Bazı belediyeleri katarak yaptığımız çalışmalar var. Bizim yaptığımız çalışmalar bir noktada birkaç parametrenin ölçülmesiyle alakalıdır. Bu tarzda çalışma başka yerde yok. Marmara civarında çalışıyoruz. Bir de Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla deprem belirleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Yerin sıkışmasıyla meydana gelen bazı parametrelerde meydana gelen değişiklikleri takip ediyoruz. Tabi doğayı da takip ediyoruz. Her şey Doğa Derneği’nin üyeleri var onlar da takiplerini yapıyor” diye konuştu.

“BOLU’DA FAY AKTİF”

“Düzce şanssız iki büyük depremin etkisinde kaldı.  Şuanda başka bir risk daha var. O da Bolu’ya doğru fayın genişlemesi ve Yumrukaya civarında sonlanmasıdır. 12 Kasım depreminin bu şekilde orda kalmasıyla Bolu’ya doğru fay belirleme çalışmaları da yapmıştık ve bu çalışmalardan sonra Bolu’yu kesip geçtiğini, tam kentin ortasından bir yerden kesip geçeceğini söyledik. Son sözümüzü biz o zaman söyledik. Önceden belirleme çalışmalarında ne yapılabilir, bilmiyorum. Ama Bolu Valiliği de Düzce Valiliği de bu konuda çalışma yapılabilir. Aktif bir fay. Düzce fayıyla birleşecek eninde sonunda risk var. Deprem için tarih vermemiz pek mümkün değil. Ne zaman ki bu işaretlerden belirli bir işaret almaya başlarsak etik kurallara uyarak hakiki bilgi sahibi olanlarla birlikte AFAD’a bildireceğiz.”

“MARMARA’NIN KUZEY KISMI DAHA ÇOK ETKİLENECEK”

“Hesaba dayalı olarak 7.6- 7.5 büyüklüğünde bir enerji ile karşı karşıya kalacağız. Bu da artçı depremlerin artmasından ibaret olacak. İstanbul’un kuzey kıyılarını yakın bir fay bu kırılacak olan fay, 2 parça halinde de kırılabilir, tek parça halinde de kırılabilir. Tüm bunlara rağmen yine büyüyecek enerji 7.5değerinde bir enerji ile tüm İstanbul karşılaşacak. Yalova da karşılaşacak, Çınarcık da karşılaşacak. Marmara’nın kuzey kısmı daha çok etkilenecek.”

2 yorum yapılmış
  • bolu
    17 Ağustos 2017 • 06:35
    yaww bu uzmanlarında yaptığı açıklamalar artık 15 senedir bi biri çıkar bir diğeri arasıra yok her an istanbul depremi olabilir ha oldu az sonra olacak şu kadar zaman sonra ha oldu ha olacak yeter be kardeşim vaktini tam bilme ilmine sahipsen çık konuş herkes bilsin yok bilecel ilme henüz sahip değilsen milleti korkutmaktan başka bir işe yaramıyor yaptığınız beyanatlar, bu nedir yawww gaybi sadece allah bilir, 15 senedir istanbulda deprem olduydu olacaktı sürekli bi a
  • BayramtopcuEr
    17 Ağustos 2017 • 08:21
    Rabbim göstermesin Cümle ümmeti korusun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.