VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ŞAFAK TEKE SUÇU BASINA ATTI

28 Temmuz 2017

...................

Bolu’da FETÖ’nün Çatı Davası devam ediyor. Tutuklu sanık işadamı Şafak Teke mahkemede ifade verirken, suşsuz olduğunu ve basın yayın organlarının yaptıkları haberlerle itibarsızlaştırma çalışması yaptığı ifade ederek, “. Basının sanki suçluymuş gibi hakkımda haberler yapılması ve beni o şekilde lanse etmesini şahsımı itibarsızlaştırma çalışması olarak algılıyorum. Ve aleyhime yönelik iddiaları reddediyorum. Aleyhime beyanda bulunan ve beni itibarsızlaştırmaya çalışan kişi ve kuruluşlara karşı hukuki tüm haklarımı saklı tutuyorum” dedi. Teke’nin bu sözleri saloında bulunan gazetecileri uzun süre güldürdü.

Haber: Hakan Aydın - Bolu Takip Gazetesi

Karaçayır Nikah Salonu’nda yapılan duruşmalarda ifade veren Şafak Teke hakkındaki tüm iddiaları reddetti. Teke, FETÖ ile uzaktan yakndan alakası olmadığını ve basının kendisini yıpratma kampanyaıs yürüttüğünü söyledi.

ŞAFAK TEKE’NİN İFADESİ

“BASIN SANKİ SUÇLUYMUŞUM GİBİ…”

 “Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Vatanına milletine bağlı çevresinde itibar gören bir şahıs olarak terör örgütü üyeliği suçlamasıyla karşı karşıya olmanın verdiği rahatsızlığı yaşadığımı bilmenizi istiyorum. Ben 20 yıla yakın süre boyunca oto galericiliği ve traktör bayiliği yapmış olmam sebebiyle çok geniş bir çevreye sahip oldum. Basının sanki suçluymuş gibi hakkımda haberler yapılması ve beni o şekilde lanse etmesini şahsımı itibarsızlaştırma çalışması olarak algılıyorum. Ve aleyhime yönelik iddiaları reddediyorum. Aleyhime beyanda bulunan ve beni itibarsızlaştırmaya çalışan kişi ve kuruluşlara karşı hukuki tüm haklarımı saklı tutuyorum.

“SOHBETLERE HİÇ KATILMAMIŞ”

“Ertuğrul Fatih Tıraş’ın örgüte kurban himmet burs adı altında yardım yaptığım ve dini sohbet toplantılarına katıldığım iddiası söz konusudur. Ben bu iddiaları reddediyorum. Zira şahıs da huzurda aleyhe beyanlarını baskı altında gerçekleştirdiğini belirtmiştir. Bu hususun lehime değerlendirilmesini istiyorum. Sadi Yıldız da dini toplantılara katıldığımı beyan etmektedir. Sadi Yıldız’ın toplantıların yapıldığını söylediği binada sohbetin gerçekleştirilmesi binanın fiziksel şartları nedeniyle mümkün değildir. Bahsedilen dönemde orada olmamın mümkün olmadığını belirtmek istiyorum.”

“HİGHWAY’DEKİ SOHBETLERE HİÇ KATILMADIM”

“Savaş Yıldız mütevelli olduğum beyanında bulunmuştur. Ben bu şahsın beyanlarını baskı altında ve kendisi aleyhine gerçekleştirilecek soruşturmadan kurtulma saikiyle verdiğini düşünüyorum. Savaş Yıldız’ın beyanlarının ne şekilde gerçekleştiğine ilişkin başka sanıklarda beyanda bulunmuştur. Ben Savaş Yıldız’ın beyanlarına itibar edilmemesini ve aleyhime delil olarak kullanılmamasını talep ediyorum. İnan Kalaycı isimli şahsı tanımam. Hiçbir birlikteliğim olmamıştır. Bu durumun HTS kayıtları ile tespit edilebileceğini düşünüyorum. Aleyhime yapılan tüm tanıklıkların gerçek dışı ifadeler olduğunu kesin bir dille belirtmek istiyorum. Necati Durukan 2001 2007 arası sohbetlerde beni de gördüğünü beyan etmektedir. Ben bu şahsı aynı yerdeki işletmem sebebiyle tanırım. Kendisi Highway muhasebe müdürüdür. Hiçbir ortamda hiçbir beraberliğim olmamıştır. Murat Demirok’u Highway güvenlik amiri olarak tanıdığım kişidir. Bu şahıs benim Mengen Sofrası adlı işyerinin üzerinde yapılan sohbetlere katılmadığımı beyan etmektedir. Şahsın söylemi doğrudur. Ben adi gecen yerde hiçbir toplantıya katılmadım. Şahsın beyanlarının lehime değerlendirilmesini istiyorum.

 “SAĞLIK PROBLEMİM SEBEBİYLE ASYA TERMAL’DE KALDIM”

“İddianamede Asya Termal Otelde 10-12 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen strateji toplantısına katıldığım hususu yer almaktadır. Ben sağlık problemim sebebiyle sıklıkla termal tesislere giden bir kişiyim. Bahsedilen tarihte ve önceki 5 yılda da bu tür tatilleri gerçekleştirip adı geçen otelde konakladım. 2014 yılı içerisinde geçirmiş olduğum sağlık problemleri benim bu termal otelde gerçekleştirmiş olduğum eskiye dönük tüm konaklamalarım açıklaması olacaktır. Adı geçen otelde bahsedilen tarihte hiçbir toplantıya katılmadım. Hiçbir örgütsel faaliyette bulunmadım. Bu termal tesiste konaklamış olmamın aleyhime delil olarak kullanılmasını kabul etmiyorum.”

“MÜTEVELLİ OLDUĞUM İDDİALARI MESNETSİZDİR”

“Aleyhime yöneltilen iddialardan birisi de örgütün mütevelli heyetinde bulunduğum ve örgüte maddi destek sağladığım iddiasıdır. Savaş Yıldız benim mütevelli olduğumu ifade etmektedir. Bu hususta şahsım herhangi bir belgesi, bilgisi, somut bir kanıtı yoktur. Şahsın aleyhine gerçekleştirilecek olası soruşturmalardan kurtulabilmek amacıyla kolluk kuvvetlerinin yönlendirmesi sonrasında bu beyanları verdiğini düşünüyorum. Soyut ve mesnetsiz tüm aleyhe beyanlarını reddediyorum. Örgüte maddi destek sağladığıma dair aleyhe beyanlar da doğru değildir. Bu beyanlarda bulunan şahısların varsa dekont ve makbuzları ibraz etmesini istiyorum. Mütevelli değilim ve hiçbir örgüte maddi manevi destek sağlamadım.”

“1 YILDIR TUTUKLUYUM”

“Aleyhimde maddi ve hukuki hiçbir delil yoktur. İşlendiği tarih itibariyle suç teşkil etmeyen eylemlerden dolayı yargılandığım düşünüyorum. 1 yıldır tutukluyum. Bakmakla yükümlü olduğum ailem var. Aileme refakat edemedim. Benim tutuklu olmam çocuklarım ve eşim için ciddi mağduriyetler yaratmaktadır. Yapmış olduğum açıklamalar sonrasında sabit ikamet sahibi olmam, kaçma şüphem olmaması, delil karartma durumumun olmaması sebebiyle öncelikle tahliyemi ve üzerime atılı suçlamaya yönelik somut maddi ve hukuki delil olmaması sebebiyle beraatıma karar verilmesini talep ediyorum.”

6 yorum yapılmış
  • hala
    31 Temmuz 2017 • 05:52
    Gazeteciler gülmüş ..aglanacak halinize gulun bakalim nekadar daha güleceksiniz o insanlarin hepsi sucsuz ve emin olun ki sizlerde olmayan onur haysiyet ve vijdan onlarda var isnat edilen suclarin hangisi sizce suc devletin bankasina hesap actirmak mi?devletin okulunda calismak mi? Devletin de destekledigi bir sürü şey...simdi masum insanlara yuklenen suclari baska yerde arayin ..o insanlarin cocuklari ne halde empati yapip bir düşünün derim vijdaniniz varsa eger ben insanligimdan uta
  • Bozok
    2 Ağustos 2017 • 13:24
    Obabsettiginiz şahıs safak teke .Ben onu toplantılara giderken .sohbetlere giderken.parayı buldular.şimdi inkar ediyorlar.bizimde çocuğumuz var.bize niye birşey yapmıyorlar.siz onu benim kulağıma anlatın.suçsuzum he.devlette ffetoden türkiyenin menfaatini düşündüğü için ters düştü.safak ve yandaşları o tarihte ne olacağını bimiyolarsa ben dünyanın en şerefsiz insanıyım.çok canlar yandı.bunların yanına kar kalmasın.çeksinler cezalarını.sat arabayı ver ku
  • TRK
    3 Ağustos 2017 • 06:01
    Bozok bey Şafak Tekeyle ilgili elinizde delil niteliği taşıyan belge resim vb varsa sizde mahkemeye sunabilirsiz bildiklerinizi anlatabilirsiniz şerefinizi ortaya koyarak bir ithamda bulunuyorsunuz madem Şafak Tekenin neyi bilip neyi bilmediğini bilecek kadar ona yakınsınız o zaman sizde suçlusunuz eğer bilmiyorsanızda Şafak Teke ve onun gibi içerdekilerde suçsuzdur.Boş konuşup sağa sola sallamayın.Ne güzel efendim çamur at izi kalsın.
  • Bozok
    3 Ağustos 2017 • 10:26
    Benim elimde fotoraf yok ispat yok bizden yardım istendiğinde 5 tl 10 tl veriyoruz.öyle değilmi.beni bile çağırdı o sohbetlere.Ben sucluyum. evet o insanlarla maytap olduğum için .Ben sucluyum.evet o insalara inandığım için kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz.Bence siz bu içerideki arkadaşlarınız.için camursuuz.yollarda yürüyüş yapın.hadi çamurlu
  • Bozok
    3 Ağustos 2017 • 10:37
    Herkes bunu konuşuyor.ozaman herkesmi boş konuşuyor.Herkes yanlış bunlarmi doğru.zaten mahkemeye gerekli birşey varsa sunulur.siz rahat olun sayın T.RK
  • Efe
    3 Ağustos 2017 • 10:50
    Kimsenin zoruna gitmesin.gazetecide güler bu muhitte .çamurlu şeyler.ne oldu lüks hayatınız mi bozuldu.sanayi deki dükkana.hadi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.