VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EGE DENİZİNDE KORKUTAN DEPREM

21 Temmuz 2017

.......................

Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ndan alınan bilgiye göre saat 01.31'de merkez üssü Muğla'nın Gökova İlçesi'nde 6.2 büyüklüğünde deprem oldu.

MUĞLA VE ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Deprem Muğla'nın yanısıra Ege bölgesi ile Akdeniz'in bazı bölgelerinden de hissedildi. Depremi hisseden bölgelerde vatandaşlar endişe ile sokaklara çıktı.

AFAD'A GÖRE 6,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 6.3 ve merkez üssünü ise Muğla'nın Datça ilçesi olarak açıkladı. Depremin yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

"DERİNDEN VE UZUN SARSILDIK"

Depremin tanıkları, sarsıntının çok uzun sürdüğünü ve çok daha derinden geldiği bilgisini verdi. Deprem sonrası deniz kısmen bazı kıyılara taşarken, vatandaşların yaşadığı korku da görüntülere yansıdı.

ARTÇI SARSINTILAR YAŞANIYOR

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.52'de 4,6 büyüklüğünde, saat 01.54'te 4,5 büyüklüğünde, saat 02.00'de 4,2 büyüklüğünde, saat 02.23'te ise 4,5 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

4,6 büyüklüğündeki deprem Ege Denizi'nde yerin 14,57 kilometre derinliğinde, 01.54'teki 4,5 büyüklüğündeki deprem Gökova Körfezi'nde yerin 6,97 kilometre derinliğinde, 02.00'daki 4,2 büyüklüğündeki deprem yerin 2,52 kilometre derinliğinde, 02.23'teki deprem yerin 5,04 derinliğinde meydana geldi.

MUĞLA VALİSİ: CAN VE MAL KAYBI YOK

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını bildirdi. Jandarma ve AFAD, hasar tespiti ve tedbir amacıyla bölgede keşif yapıyor.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon canlı yayında yaptığı açıklamada, "Şu anda halkımızda bir panik var. Hastanelerde herhangi bir can kaybı yok, ağır bir yaralanma yok. Ufak tefek yangınlar, yol çökmeleri var. Bir de toprak kaymaları var. Belediye ekiplerimiz çalışıyor. Elektrikler kesik" dedi.

DATÇA BELEDİYE BAŞKANI

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise depremi şiddetli bir şekilde yaşadıklarını, vatandaşların korkuyla sokaklara çıktığını belirtti. Uçar Datça genelinde ilk gelen bilgilere göre can kayı ve yaralanma bulunmadığını belirtti. 6.3 şiddetindeki deprem sonrasında Bodrum'da deniz seviyesinin yükseldiğine dair fotoğraflar paylaşıldı.

ELEKTRİK VE GSM HATLARINDA KESİNTİ

Depremden sonra Bodrum'da elektrik kesintisi meydana geldi. Bodrum'da aşırı yüklenme nedeniyle GSM hatlarında kesinti oldu.

MUĞLA'DA HALK EVLERİNE DÖNMEDİ

Menteşe İlçesi'nde, yaşanan depremin ardından halk büyük paniğe kapılarak sokaklara çıkarak okul bahçeleri, kafeteryalarda toplandılar. Aileler kucaklarındaki bebeklerle evlerine girmeyerek korku dolu bekleyişlerini sürdürüyor.

Depremi evinde hisseden Sercan Acar isimli bir vatandaş, “Deprem olduğu sırada uyanıktım. Birkaç saniye önce deprem mi oluyor diye eşime söyledim. Ardından büyük bir deprem meydana geldi. Kızımı kucağıma alarak eşimle birlikte masanın altına girdik. Çok korkuyoruz" dedi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir vatandaş ise “İlk önce ranzayı biri sallıyor sandım. Ardından deprem olduğunu fark ettik. Koşar adımlarla dışarıya kaçtım. Kardeşimin aracının içerisinde korkuyla bekliyorum” dedi.

  • EGE DENİZİNDE KORKUTAN DEPREM
  • EGE DENİZİNDE KORKUTAN DEPREM
  • EGE DENİZİNDE KORKUTAN DEPREM
  • EGE DENİZİNDE KORKUTAN DEPREM
  • EGE DENİZİNDE KORKUTAN DEPREM
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.