VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZÇİMEN HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

14 Temmuz 2017

.......................

FETÖ/PDY kapsamında tutuklu yargılanan Bolu eski Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Milletvekili Şaban Dişli’nin referansı ile Vali yapıldığını açıkladı. Ulusal basına yansıyan haberlere göre İbrahim Özçimen’in ByLock kullanıcı olduğu ortaya çıkarken, Özçimen’in , FETÖ’nün Bolu yapılanmasına ilişkin bilgileri Bolu imamı Ahmet Polat Önen ile birlikte inceleyip, flaş bellek içinde, İstanbul’da görevli FETÖ’cü bir başsavcıya gönderdiği de belirtildi.

Sözcü Gazetesi’nden Asuman Aranca’nın haberine göre, Bolu eski Valisi İbrahim Özçimen’le ilgili haberler ulusal basında da sık sık yer alamaya devam ediyor. Yargılamalarında ifade veren Özçimen Bolu’yla ilgili bilgilerde verdi. Bolu’da göre yaptığı dönemde Abant’ta bu cemaat ile ilgili toplantı organize etmediğini belirten Özçimen, Bakan da toplantıya geleceği için, bunu bana bildiriyorlar. Bakan gelince, ben de iştirak ediyorum. Bir programın açılışına Egemen Bağış ile birlikte katılmıştık. Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil ile görüşmem olmamıştır. Sadece bayramlarda Özdil, annemi aradığında telefonda görüştüm. En son bu sene Ramazan Bayramı’nda annemi aradı. Kenldisi ile telefonda bayramlaştım. Kendisinin şu an yurt dışında Tayland’da olduğunu biliyorum.” İfadelerine yer verdi.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Özçimen ayrıca, hakkında açılan davanın iddianamesinde, ByLock kullanan Özçimen’in, FETÖ’nün Bolu yapılanmasına ilişkin bilgileri Bolu imamı Ahmet Polat Önen ile birlikte inceleyip, flaş bellek içinde, İstanbul’da görevli FETÖ’cü bir başsavcıya gönderdiği de belirtildi. İddianamede, Özçimen hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis istendi. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kurtuluş Deprem tarafından hazırlanan iddianamede eski valinin, Bank Asya’da hesabı bulunan FETÖ yöneticileri ile Muş Valiliği döneminde de örgütün Lale Eğitim Kurumları isimli bir firmaya bedelsiz taşınmaz tahsis ettiği, daha sonra bu taşınmazın usulsüz biçimde bu firmaya devredildiği anlatıldı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.