VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FETÖ TUTUKLUSU İBRAHİM ERGÜL HERŞEYİ REDDETTİ

14 Temmuz 2017

........................

Haber: Hakan Aydın - Bolu Takip Gazetesi

Bolu’da FETÖ’nün Çatı Davası devam ediyor. Tutuklu sanık işadamı Birlik Nakliyat'ın sahibi İbrahim Ergül, “Ben sohbetlere katılmadım. Örgüt tarafından düzenlendiği belirtilen dini sohbetlere de katılmadım. Örgüte para toplamadım.  Mütevelli heyet üyesi değilim” dedi. Ergül ayrıca, “Hakkımda darbe girişimi sonrası gazeteler üzerinden yürütülen kara propaganda nedeniyle itibar kaybettim. Şirketlerim hakkında yargısız infazlar yapıldı” ifadelerini kullandı.

İşadamı İbrahim Ergül mahkemede hakkındaki iddiaları reddederek, hiç sohbete katılmadığını ve himmet vermediğini söyledi.

 TARİHE NOT DÜŞÜLÜYOR

Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Allaha iman eden ve korkan biriyim. İnançlarımı kendimce yaşamaya çalışıyorum. İnsan öldüren katillerle aynı suçlamadan dolayı yargılamaktan utanıyorum. Bu kovuşturmanın tarihe not düşmek olduğunu düşünüyorum.

ÇALIŞANLARIMIN MAAŞLARINI BAŞKA BANKAYA YATIRDIM

Benim Bank Asya da hesabım vardır. Bu bankadan kredi kartı da aldım. Aynı zamanda sekiz ayrı bankada hesabım ve bu bankalara ait 15 kredi kartım daha bulunmakta. Bank Asya’ya mevduat yatırmadım. 60 çalışanı bulunan bir şirketin sahibiyim. Bu çalışanların maaşları İNG banka yatmaktaydı. Bankaya destek olmak istesem bu maaşlar bahsedilen bankaya yatırırdım. Suçlamaları kabul etmiyorum.

PARA TOPLAMADIM, MÜTEVELLİ ÜYESİ DEĞİLİM

Ben sohbetlere katılmadım. Örgüt tarafından düzenlendiği belirtilen dini sohbetlere de katılmadım. Örgüte para toplamadım.  Mütevelli heyet üyesi değilim. Hakkımda ki beyanların dayanağı yoktur. Ortaklığım nedeniyle Polat A.Ş’de yapılan yönetim kurulu toplantılarına katıldım. Bu toplantıların dini sohbet gibi algılanmış olabileceğini düşünüyorum.

ÜYELİĞİMİ EMNİYETTE ÖĞRENDİM

BOSİAD isimli derneğe üye olduğumu kollukta yapılan soruşturma esnasında öğrendim. 1990’lı yıllarda dernekten bahsedilmiş, bu esnada üyelik formu getirilmiş ise imza atmış olabilirim. Hiçbir faaliyetine katılmadım. Aidat ödemedim.

KİTAPLAR KIZIMA AİT ÇIKTI

Evimde iki adet kitap bulundu. Bu kitaplarda kızımın bize geldiği zaman kaldığı odada bulunmuştur. Kızım 7 yıl önce evlenerek evden ayrıldı. Kendisine bu kitapları sordum. Dershaneye gitti dönemde kendisine verilen kitaplardan olduğunu belirtti. Kitapların benimle bir alakası yoktur.

ORTAKLIĞIN KARLI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM

Polat A.Ş.’de hissem vardır. Adı geçen şirkete ait okul Bolu’da açıldığında şaşalı bir törenle hizmete girmişti. Bu açılış beni etkiledi. Açılışa siyasilerde katılmıştı. Bu dönemde bana şirkete ortaklık teklif ettiler. Bende yıllardır ticaret ile uğraşıyorum.  Ortaklığın karlı olacağını düşündüm. Hisse aldım. Dershanelerin kapatılma sürecinde şirket zarar etmeye başladı. Devretmek istedim. Ancak zarar eden şirketi kimse almak istemedi. Bende bunun üzerine hisselerimi şirket ortaklarından Mehmet Gökçek’e 2015 yılında devrettim. Bu tarihten sonrada şirketle alakam olmadı. Ben 32 yıldır ticaret yapıyorum. Çok sayıda şirketle ortaklığım oldu. Sadece yatırım amacıyla ortaklığımı terör örgütüne delil kabul edilmesini kabul etmiyorum. Bu ortaklığım esnasında da örgütsel bir faaliyetim olmadı.

DAĞ FARE DOĞURDU

Ben 32 yıl ticaret yaptım. Devletin bu nedenle tarafıma yüklediği tüm sorumlukları yerine getirdim. Hakkımda darbe girişimi sonrası gazeteler üzerinden yürütülen kara propaganda nedeniyle itibar kaybettim. Şirketlerim hakkında yargısız infazlar yapıldı. Masak raporları ile şirketlerim haklandı. Dağ, fare doğurdu. Şirketlerimin iflas etmemesi için tahliyemi ve beratımı istiyorum.

TERLETEN SORU

İbrahim Ergül’ün yaptığı savunmayı dinleyen Mahkeme Başkanı, “Beş altı kişi bir araya geliyorsunuz şirket kuruyorsunuz. Kurduğunuz şirkete dışarıdan devlet memuru gibi sürekli genel müdür atanıyor. Bunu nasıl anlamamız gerekiyor? Kendi şirketine tanımadığın birini genel müdür yapar mısın?” diyerek soru sordu.

Bu soruya cevap verirken zorlandığı görülen Ergül, “Genel müdür olan kişiler eğitim hayatında tecrübeli şahıslardır. Bu kişiler yönetim kurulu üyeleri tarafından seçiliyordu. 2-3 yılda bir genel müdürlerin değişmesi iş hayatının zorunluluğundan kaynaklanıyor. Kendi şirketime de tabiî ki tanımadığım şahısları almam. Bu genel müdürlerle ilgili muhakkak önceden bir araştırma yapılmıştır. Ancak benim haberim yok” dedi. 

6 yorum yapılmış
  • Sinan
    14 Temmuz 2017 • 03:26
    Birinizde adam olun yaptık deyin hep inkar hep yalan inş ömür boyu çıkamazsınız
  • brahim
    14 Temmuz 2017 • 04:08
    Ulan milletten nakliyeciden kestiğin himmet paraları komisyon paralarını naptın para kesmeden iş vermiyordun
  • Umut
    14 Temmuz 2017 • 07:16
    Şerefsiz fhülen adlı mahluga birşey olursa bütün servetimi gözümü kırpmadan veririm diyordunya
  • Alibey
    14 Temmuz 2017 • 22:15
    Darbeci y ı 300 kişi yaptı.turkiyede çok kişi etkilendi.ne zaman asıl suçlular.siyasiler mahkemeye gelecek.artik onları görmek istiyoruz
  • Nurencay
    14 Temmuz 2017 • 23:33
    Fi gu ran lar la uğraşıyorsunuz.aktörlere siyasilere ne zaman sıra gelecek.malum milletvekillerine.daha ustlerine
  • vatandas
    15 Temmuz 2017 • 03:55
    Yilanin kuyruğunu kesersen yasamaya devam eder zaten yilan bile kuyruğu ile insan öldürmez esas basini vuracaksin ki gebersin yilan ....artik bas aktorler ciksin ortaya masum insanlari karalamaktan zulüm etmekten vaz gecin Allah size bunun hesabını sorar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.