VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PİKNİK ALANLARI İÇİN KARAR ALINDI

6 Temmuz 2017

......................

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, 2017 orman yangını sezonunda alınan kararlar kapsamında, tel örgü ile koruma altına alınan yangın riski olan ormanlar ve ağaçlandırma sahalarına, görevliler dışında her ne maksatla olursa olsun girişlerin yasaklandığı duyuruldu. Açıklamada, bazı yerlerde piknik yapılmasına izin verilirken, bazı bölgelerde de yasaklandığı ifade edildi.

PİKNİK YAPILMASI SERBEST ALANLAR

Yedigöller Milli Parkı, Abant Tabiat Parkı, Gölcük Orman içi Dinlenme Yeri, Çakmaklar Çamlığı Orman İçi Dinlenme Yeri, Beşpınarlar Orman İçi Dinlenme Yeri, Aladağ Göksu Orman İçi Dinlenme Yeri, Sünnetgölü Tabiat Parkı, Esentepe Parkı, Gölköy Sulama Barajı, Mengen Şirinyazı Orman İçi Dinlenme Yeri, Tokadi Hayrettin Türbesi ile Atyaylası mesire alanları, Avcıpınarı, Çubuk Gölü, Göynük Meyipler Çeşmesi piknik yerleri, Kırklar Orman İçi Dinlenme Yeri ve Göynük Çayköy Göleti çevresi gibi piknik alanlarında piknik yapılmasının gün batımına kadar serbest bırakıldığı kaydedildi.

PİKNİK YAPILMASI YASAK OLAN YERLER

Tüm orman alanları ve özellikle Gürdek-Paşabükü, Doruk-Ayseki Köprüsüne kadar, Yeniçağa-Çapak Orman Deposu, Gerede-Aktaş arasındaki karayollarının kenarlarında, Sünnetgölü Tabiatı Koruma Alanında ve yukarıda belirtilen piknik alanlarına giden ana yolların kenarlarında piknik yapılmasının yasaklandığının da belirtildiği açıklamada, piknik yapılmasının yasaklandığı yerlere, orman idaresince yasak olduğunu belirtir uyarıcı levhaların konulacağı ve kesinlikle piknik amaçlı ateş yakılmayacağı kaydedildi. Açıklamada vatandaşların, piknik yapılmasına izin verilen alanlarda piknik ocağı çevresinde gerekli tedbiri aldıktan sonra ateş yakabileceği belirtilerek vatandaşın yanan ve yakılan ateşi söndürmeden piknik yerini terk etmemesi gerektiği vurgulandı

5 yorum yapılmış
  • yedigller
    6 Temmuz 2017 • 12:25
    yedigöllerde 2016 yazında tüp yasaktı mangal yasaktı ateş yakmak yasaktı ve bu saçma yasakları kim onayladı insan inanamıyordu ... umarım şu an öyle değildir...
  • vatanda
    11 Temmuz 2017 • 00:07
    yedigöllere geçen sene bir defa gittim her yer et kokusu, is, dumandı. temiz hava alalım diye gittiğimiz yer mangal kokularından çekilmez bir haldeydi, yasağın devam etmesi lazım. piknik yapmak isteyen mangalda et pişirmek işteyen başka yere gitsin, doğayı yaşamak isteyen doğaya gitsin.
  • sude
    11 Temmuz 2017 • 02:34
    Toptan yasak olsa keşke doğa temiz kalsa insanoğlu gittiği yeri batırıyor
  • Yedigller
    14 Ağustos 2018 • 05:12
    Böyle yasak olmaz,çay bile demleyemiyoruz.Çayın kime ne zararı var, Çok ama çok sıkıntılı bir durum
  • smail
    10 Haziran 2021 • 15:13
    Mangal yasak...!! Çay yasak!!!tüp yasak ..!!! Buraya gelen bir daha gelmez.. Çalışanları ise dolandırıcı..balık tutmak serbest diyorlar solucanları içeride alıyorlar yasak diye.. O solucanlar ile kendileri balık tutuyor.. yazıklar olsun..!!!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.