VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ADNAN ACAR HİÇ TOPLANTIYA KATILMAMIŞ

4 Temmuz 2017

..............................

Bolu'da FETÖ'nün Çatı Yapılanması'nın yönelik 145 kişinin yargılandığı davaya Belediye Nikah Salonu’nda başlandı. Toplam 120 sanık ve 250 kadar tanığın dinleneceği duruşmalarda hayret edilecek ifadeler veriliyor. Duruşmalar 4 gün devam edecek. Sanık yakınları salonu tıklım tıklım doldurdular.  Adli kontolle serbest bırakılan tutuksuz sanık eski Halk Eğitim Müdürü Adnan Acar,  “STV kanallarının Dijitürk’ten çıkarılmasından sonra aboneliğimi iptal ettirdiğim doğru değildir. Çünkü Dijitürk aboneliği bana değil, oğluma aittir. Oğlumun aboneliği de sanki bana aitmiş gibi aksettirilmiş” dedi.

Davaları yakından takip eden Bolu Takip Gazetesi muhabirleri Hakan Aydın ve Ebru Eyvazoğlu, ilginç ifadeleri okuyucularına aktardı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 120 sayfalık iddianamede, firari sanıklar Adnan Daylan, Cuma Kartal, Suat Türkoğlu, Mustafa Çaka, Ahmet Çelebi ile tutuklu sanıklar Şevket Kahraman, Ali Osman Çelik ve Emin Sinoplu hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede ayrıca 21'i firari, 61'i tutuklu ve 55'si tutuksuz 137 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

ÖRGÜTLE HİÇ ALAKASI OLMAMIŞ…

Mahkemede ifade veren ve örgütün kentteki önemli isimlerinden olduğu iddia edilen tutuksuz sanık Adnan Acar, örgüt üyeliği suçlamalarını reddetti. Acar, “Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.  35 yıllık eğitimci olarak toplumun tüm kesimleri irtibat halindeydim. Ancak örgüt üyeliğine ilişkin hiçbir faaliyette bulunmadım. 2010 yılında emekli oldum ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sonunda hayatım alt üst oldu. Devletin bir fotokopi kağıdını dahi boşa harcatmayan bir memurum. Serkan Özmarka adlı kişinin Bankasya’dan plaket aldığım yönündeki iddiası tamamen yanlış bir değerlendirme ve iftiradır. Şahsımı karalamaktan ibarettir. Böyle bir plaket almadım” diye konuştu.

VAY ANASINI… HİÇ TOPLANTIYA KATILMAMIŞ…

Ayhan Demirci tarafından Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan evine çok sayıda kişinin girip çıktığı ve örgütle iltisaklı olabileceği yönündeki suçlamaları da yanıtlayan Adnan Acar, “11 daireli bir apartmanda herkesin benim evime geldiğinin söylenmesi hayal ürünüdür. Apartmanda İrem-Der faaliyet göstermekteydi. Ayrıca bu kişinin evimi gözetliyor olması özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği için suçtur. Bununla ilgili de hukuki hakkımı kullanacağımı belirtiyorum. Sadi Yıldız örgüt tarafından bir toplantıya katıldığımı söylemiş. Ben bir davete katıldım. Ancak örgütsel bir yapı içinde olduğumu hissetmedim. Öyle bir şey olsaydı hemen o an orayı terk ederdim. İnan Kalaycı da aynı şekilde benim bir sohbete katıldığımı iddia etmiş. Kendisiyle tanışmıyordum o dönemde. Daha sonra babasıyla tanışıklığım sonucunda Mutfak Merkezine gittiğimde işleri kendisinin devraldığını söyledi. O dönem Bolu Belediyesi Görsel Sanatlar Derneği’ni bürosundan çıkardılar. İnan Kalaycı, derneğe yer verebileceğini söyledi. Oraya taşındık. Beni o dönem tanımadan sohbette gördüğünü söylemesi olası değildir” dedi.

SUÇU OĞLUNA ATTI

Bankasya’da bulunan hesap hareketleri hakkında da açıklama yapan Acar, “İlk olarak hesabımda 2 bin TL vardı. O para Bolu Belediyesi tarafından mansiyon ödülü olarak yatırılan yarışmada kazandığım bir meblağ. 2014’te hesabımdaki para 242 bin TL’ye çıktığı görülebilir. O da miras yoluyla bana ve kardeşlerime kalan bir evin satışından sonra hesabımıza yatırılmıştır. STV kanallarının Dijitürk’ten çıkarılmasından sonra aboneliğimi iptal ettirdiğim doğru değildir. Çünkü Dijitürk aboneliği bana değil, oğluma aittir. Oğlumun aboneliği de sanki bana aitmiş gibi aksettirilmiş” diye konuştu. 

1 yorum yapılmış
  • AdemKocaba
    4 Temmuz 2017 • 05:23
    Feto papazinin haberleşme ağıyla ilgisi tespit edilen herkes haindir idamla cezalandırılmalıdır!.. Bunların yalanladılar kendimizi kandirmayalim...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.