VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SU YALANINA BELEDİYE'DEN CEVAP GELDİ

3 Temmuz 2017

.......................

Bolu’da şebeke ve kökez suyundan etkilenerek yüzlerce kişinin hastaneye kaldırıldığı şeklinde bazı gazetelerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Bolu Belediyesinden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden daha önemlidir. Şehir şebeke suyu ve Kökez içme suyuyla ilgili yapılan analizlerde, suların güvenilir ve sağlıklı olduğu bir kez daha tescillendi. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla şebeke suyunu ve Kökez suyunu kullanabilirler” denildi.

Bolu Belediyesinden yapılan açıklamada, “Kaynaklarından toplanarak şehrin belirlenmiş bölgelerindeki 96 çeşmeden halkın kullanımına sunulan kökez içme suyu için de gereken tüm tedbirler alınmaktadır. Kökez Suyu Hisartepe’deki ve Atatürk Orman Parkı’ndaki depoda toplanarak dezenfekte edilmekte ve güvenle halkımızın kullanımına sunulmaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

Taşıma Kaplarının Dezenfeksiyonuna Dikkat!

“Vatandaşlarımıza bu noktada önemli bir uyarımız var; Kökez suyu gibi taşınarak kullanılan sularda dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da taşıma kaplarının dezenfeksiyonudur. Temizliği düzgün yapılmamış sürekli kullanılan bu kaplarda kontaminasyon olasılığı yüksektir. Mevsimsel olarak sıcaklık etkisiyle kontaminasyon riski artmaktadır.”

“Kontroller düzenli şekilde yapılmaktadır”

“Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak kontrol ve denetim numuneleri alınmakta ve analizleri İl Sağlık Müdürlüğü laboratuarlarında ve Halk Sağlığı laboratuarında düzenli olarak yapılmaktadır. Şehir şebeke suyu Belediyemiz İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde arıtılmakta ve tam olarak dezenfeksiyonu sağlanarak, ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ değerlerine uygun bir şekilde şehir şebeke sistemine verilmektedir.”

“En güvenilir su şebeke suyu”

“Vatandaşlarımızın en güvenilir su olan şebeke suyunu tercih etmelerini tavsiye eder, doğal kaynak suyu olarak gördükleri fakat korunmasız ve dış etkenlere maruz kalarak, salgın hastalıklara neden olabilecek, Belediyemiz yetki ve sınır alanı dışında kalan suları kullanmamaları konusunda önemle uyarırız.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.