VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FETÖ DAVALARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

30 Haziran 2017

...................

Bolu Cumhuriyet Savcıları tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik hazırlanan 8 iddianame Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edildi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, “Kısa süre içerisinde adaletli şekilde bu davaları bitirmeyi düşünüyoruz. Kaygımız da şu, kimse adaletsizlik şikayetiyle bizi ve ülkenin yargı kurumlarını rahatsız etmesin. Herkes adil yargılandığı konusunda kanaate varsın diye sabırla insanları dinleyip, adaletli bir karar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

Bolu Cumhuriyet Savcıları tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik hazırlanan 8 iddianame Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edilmiş durumda. 8 iddianameden 2 adedinin duruşmaları devam ederken, 3 adedi duruşma gününü, yine 3 iddianame ise Mahkeme tarafından gün verilmesini bekliyor.

“2018 YILININ NİSAN AYINDA BİTMESİ PLANLANIYOR”

8 iddianamede toplam 423 sanık yargılanırken, Bolu Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Seyfi Han Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram Gazetesine verdiği mülakatta kamuoyunun merak ettiği soruyu da aydınlattı. Mahkeme Başkanı Han, yargılamaların bir aksilik olmaması halinde 2018 Nisan ayında bitmesini beklediğini açıkladı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik çalışmalar sonrası Bolu Cumhuriyet Savcıları tarafından şu ana kadar 8 iddianame hazırlanarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. İddianamelerden 2’sinin duruşmaları görülmeye başlarken, 3 adet iddianame gününü, 3 adet iddianame ise Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gün verilmesini bekliyor.

8 İDDİANAMEDE, 423 SANIK BULUNUYOR

Bolu Cumhuriyet Savcıları tarafından hazırlanarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edilen 8 iddianame kapsamında toplamda 423 sanığın FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yönetici ve üyeliğinden yargılanması talep ediliyor. Hazırlanan iddianameler kapsamında 189 tutuklu, 195 tutuksuz ve 39 kişi ise firari olarak aranıyor.

2018 NİSAN AYINDA BİTİRMEK İSTİYOR

Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davaları hakkında Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, “Kısa süre içerisinde adaletli şekilde bu davaları bitirmeyi düşünüyoruz. Kaygımız da şu, kimse adaletsizlik şikayetiyle bizi ve ülkenin yargı kurumlarını rahatsız etmesin. Herkes adil yargılandığı konusunda kanaate varsın diye sabırla insanları dinleyip, adaletli bir karar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Benim kararım ve öngörüm bu davaların herhangi bir aksilikle karşılaşmazsak 2018 yılını Mart yada Nisan ayında bitirmek istiyoruz” dedi.

 

6 yorum yapılmış
  • Yorgun
    30 Haziran 2017 • 04:56
    İnşallah tez günde suçlu suçsuz ayırt edilir ...Adaletli bir şekilde
  • hala
    30 Haziran 2017 • 08:21
    İnşallah adil bir şekilde yargilarsiniz masum insanlarin bos yere özgürlüğünü ellerinden aldiniz ...adalete olan inancimizi yitirdigimiz şu günlerde insallah bizi yaniltirsiniz sayin savcilarim .....
  • Gaflet
    30 Haziran 2017 • 08:48
    11 aydır İddianame olmayınca,delil nedir sunulmayınca, mahkemede olmayınca hala adaletten söz etmek anlaşılır değil...
  • hala
    1 Temmuz 2017 • 06:00
    Insallah adil bir sekilde yargilama yaparsiniz Adalete guvenimizi kaybettigimiz su günlerde bizleri yanıltıp suçluyu suçsuzu ayirt edip suçsuz insanlarin elinden aldiginiz ozgurluklerini geri vetirsiniz ....insAllah
  • AdemKocaba
    1 Temmuz 2017 • 13:39
    Biz devletten adalet bekliyoruz. Onlar ve üyesi oldukları çete nasıl insanları tanklarla ezfilerse, biz de bunlari darağacında görmek istiyoruz. Kimin feto haberleşme ağıyla ilgisi varsa darbe yanlısı olarak idam edilsinler. Adalet budur.
  • hala
    2 Temmuz 2017 • 04:56
    Biz de ayni seyden bahsediyoruz Adem kocaba ama sizin anlayisiniz biraz kı anlamakta zorluk cekiyorsunuz....11 aydir bunu bekliyoruz darbeyi yapanlarin gerçek fetocularin bulunmasini yalniz tik yok ....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.