VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

3 BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

16 Haziran 2017

....................

İçişleri Bakanlığınca, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, haklarındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde görevlerinden uzaklaştırıldı.

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan AK Parti'den ihraç edilmişti. Üç belediye başkanının, "görülen lüzum üzerine" açığa alındığı belirtildi.

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDAKİ İDDİALAR

AK Parti’den belediye başkanı seçilen Alemdar Öztürk, eşi Hatice Kübra Öztürk’ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine getirmiş, hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Ocak ayında ’Eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek’ iddiaları ile AK Parti Disiplin Kurulu kararı ile ihraç edilen Öztürk bağımsız olarak görevde bulunuyordu. Bakanlık kararı bu sabah polisler tarafından, Alemdar Öztürk’e makamında tebliğ edildi.

SARIOĞLAN BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDAKİ İDDİALAR

30 Mart 2014 seçimlerinde MHP’den seçilen 45 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Ali Osman Yıldız, 15 Mayıs 2015 tarihinde AK Parti’ye geçti.19 Aralık 2016 tarihinde ise AK Parti İl Başkanlığı tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamayla, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Daha önce çeşitli yerlerde imamlık yapan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Belediyenin bilgi işlem müdürlüğünde görevli Hakan K. hakkında çeşitli iddialardan Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yıldız, 3 Mayısda Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim huzuruna çıktı. Yıldız, kum ocağındaki kumları değerinden çok aşağıda vermek, ihalelerde elden para teslim almak, ihaleye fesat karıştırmak, mal bildiriminde bulunulmaması, rüşvet, irtikap, zimmet, görev sırasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, ve yolsuzluklarla mücadele kanunu kapsamına giren suçlar iddiasıyla 4 Ekim'de ikinci kez hakim huzuruna çıkacak.

Görevden el çektirilen Sarıoğlan Belediye başkanı Ali Osman Yıldız, konunun parti içi çekişmeler ve CHPli bir belediye çalışanı ile aralarındaki çekişmeden kaynaklandığını iddia etti. Yıldız, "Ben, zaten hakkında sürekli ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen iddialar ve çekişmeler yüzünden bakanlıktan müfettiş istemiştim. İlçem bana karşı yürütülen bu baskı yüzünden geriye gidiyor hizmet alamıyoruz diye, siyasi geleceğim açısındanda böyle bir karar almıştım. İçişleri Bakanlığına da devletimize de saygılıyız” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.