VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYLÜLER İLE MÜDÜR KARŞI KARŞIYA

13 Haziran 2017

.......................

Bolu’ya olan düşkünlüğü ve yaptığı yatırımlarla Bolulular tarafından çok sevilen ve Bolu’nun Bakanı olarak bilinen Orman ve Su İşleri Bakanı Dr. Veysel Eroğlu’nun, Bolu Orman Bölge Müdürü olarak ilimize atadığı Hasan Keskin hakkında tartışmalar bitmek bilmiyor.

Bakan Eroğlu’nun ilimizi ziyaretinde kendisine Orman Bölge Müdürü olarak yapılacak atama hakkında sorulan soruya, ‘En iyi ismi atayacağız. Vatandaşla hasım değil hısım olan bir müdür atayacağız’ sözlerini sarfetmişti. Ardından ilimize atanan Hasan Keskin, Bakan Eroğlu’nun aksine vatandaşla hısım değil hasım olmayı seçti.

MÜDÜRLÜĞÜ TARTIŞILIR HALE GETİRDİ

İlimize ilk atandığında FETÖ sanığı dönemin AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun’u ziyaret ederek algı oluşturan Hasan Keskin, daha sonrada yaptığı çalışmalarla sürekli tepki topladı. Vatandaştan uzak bir yönetim sergileyen Keskin, yıllardır Bolu’nun en iyi yönetilen kurumu olan Bolu Orman Bölge Müdürlüğünü tartışılır hale getirmeyi başardı!

KESKİN KİMİN MÜDÜRÜ?

Keskin son olarak Mudurnu ilçesi Mandıra Köylüleriyle yaptığı tartışmayla gündeme geldi. Bolubakış internet haber sitesinin yaptığı habere göre; Bölge Müdürü Keskin köyde kesilecek ağaçlar için köyün kooperatifini ve vatandaşları devre dışı bırakarak ihaleyi başka bir müteahhitte vermiş. Buna tepki gösteren vatandaşlar için ise Müdür Keskin; “ Devletin ağacına kimse krallık yapamaz” diyerek vatandaşın da Devletin vatandaşı olduğunu unutmuş ve vatandaşla arasında ki gerginliği arttırmıştı.

KÖYLÜ HAKKINI İSTİYOR

Yaşananlar üzerine bir açıklama yapan Köy kooperatif başkanı Muammer Çıldır; “Bu Bölgeye müfettiş istiyoruz. Köy kooperatifi olarak üretimi kendimiz İşletmeye yapmak istiyoruz. Düzce Orman İşletme Müdürlüğü yapılan damgayı “Devletin işletmesine göre değil, tahsisli olarak müteahhitlere göre yapıldığını bize ifade ediyor Buradan anlaşılan, Ormanın yüzde doksanlarda olan veriminin yüzde yetmiş veya yetmiş beşlere düşürülerek, orman değerleri ve fiyatları düşürülerek müteahhitlere peşkeş çekiliyor. Yani arada ki yüzde on veya yüzde on beş gibi bir verimi kaybediyorlar. Bunu Bölge müdürümüz Hasan KESKİN ile de paylaştığımızda “önemli bir şey yok" diyor ama 2 Bin 3 Yüz metre küplük bir üretimde 10 tl veya 15 Tl ile çarptığımızda 45 Bin tl'ye takabül ettiği görülür. Bu da Devletimizin zararıdır. Diyorlar ya, “Devletin Ormanları”, Devletin Ormanlarını müteahhitlere bu şekilde peşkeş çekiyorlar. Ayrıca müteahhitler dikili kesimlerde neler yaptığını hem orman memurları hem köylüler hem işçiler iyi bilir. Biz ormanımıza ve ekmeğimize sahip çıkıyoruz ve diyoruz ki “Ucuz olsun aşağı fiyat olsun ama biz Devlete çalışalım. Müteahhit ormanı talan etmesin köylüyü de kandırıp gitmesin. Bunu demesi gereken Bölge müdürü olması gerekirken biz diyoruz. Teşekkür de beklemiyoruz ama müdürün ağaca sahip çıktığı kadar Devletin vatandaşına da sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak – Bolu Havadis

3 yorum yapılmış
  • enol
    13 Haziran 2017 • 05:23
    en iyi yönetilen kurum mu siz öyle zannedin. kimse kimseyi takip etmediği için açığa çıkmıyor. bu Türkiye çok büyük bir devlet yiye yiye bitiremiyolar. bu kişilerin yaptığı olumsuzluklar fetocular ın yaptıklarından daha fazla ve vahim. türk halkı gözü tam açılsın baştan temizlik yapacak zaten seçim zamanı .ah mhp şu başınızdakini bir defedemedinizki
  • Ahmet1441
    13 Haziran 2017 • 05:51
    100 lerce km deki illerden düzceye göçüp buraları kafalarınca mesken edinmeye çalışan bu çekirge sürülerinin ekmeyine bal süren ve oturduğu makamı babasının malı gibi kullanan bölge müdürünü biz bolulular olarak esefle kınıyoruz konuyu sayın bakanımıza intikal ettiriyoruz cennet bolumuzun yayla sınırlarını hiçe sayıp 10 larca km bolu tarafına gecip sanki kendilerininmiş gibi davranan bu göçebe düzcelilerinede akıllarını başlarına alsınlar ve yaylalar
  • namk
    15 Haziran 2017 • 00:21
    ormanlar milletin malıdır.devleti millet oluşturur.orman mühendisleri ormanları kendi malları gibi görmekten vazgeçmeli.milletin koruyup kolladığı ormanları millet işletmeli.zaten ogm denetim mekanizmasından uzak bir kurum. bir yolsuzluk olduğunda denetlemeye gelen orman mühendisi olayı kapatıp gidiyor.Orman Mühendisleri buna meslektaş dayanışması diyor. Devletin denen Orman Bir anda kendilerinin tarlası haline geliyor.Ogm özelleşmeli devlet kontrol işlevini yerine get
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.