VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PEŞ PEŞE KORKUTAN DEPREMLER

12 Haziran 2017

..................

Ege Denizi Karaburun açıklarında saat 15.28'de 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir'in yanı sıra İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Edirne, Manisa gibi çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedildi. Deprem sonrası vatandaşlar panikle sokağa döküldü. İlk depremin ardından AFAD verilerine göre saat 15.35'te 4.9, 15.47'de ise 4.5 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi. AFAD verilerine göre ilk depremin ardından 20'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi. İzmir Valisi, şu ana kadar kendilerine ulaşan bir can kaybı olmadığını duyurdu. Çalışmalar devam ediyor.

MARMARA VE EGE SALLANDI

Marmara ve Ege'de etkileyen deprem, Çanakkale, İzmir, Bursa, Tekirdağ ve İstanbul'da hissedildi. Depremin merkez üssünün Ege Denizi olduğu kaydedildi.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ İZMİR KARABURUN

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Karaburun'un 23 kilometre açığı olan depremin yerin 10 km derinliğinde saat 15.28'de gerçekleştiği belirtildi.

AFAD: 6.2 ŞİDDETİNDE

AFAD depremin büyüklüğünü 6.2 olarak duyurdu. Yunanistan ise Midilli ve Samos adalarının yakınında gerçekleşen depremin şiddetli şekilde hissedildiğini açıkladı.

ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ

Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kütahya, Manisa, Aydın, Balıkesir, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli, Eskişehir'de de hissedildi, büyük panik yaşandı. Telefon hatlarında kısa süreli aksamalar yaşandı.

DEPREM UZMANINDA KORKUTAN AÇIKLAMA

Türkiye'nin deprem konusunda duayen isimlerinden, 4 bin yıllık deprem haritasının hazırlayıcısı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir depremini vatandaşa yazlıklarında, yazlığı olmayanı çadırlarda kalma tavsiyesinde bulunan Ercan, 6.7-6.8 büyüklüğünde yeni deprem beklediğini söyledi.

"7'DEN BÜYÜK OLMALIYDI"

"Ben onlarca yıldır İzmir'i bekleyen depremin Karaburun dolayında olacağını söylüyorum. Tam da söylediğim gibi Kuzey'den gelen Zeytinbağı kırığı ile Doğu-Batı doğrultusunda Gediz kırığının deniz içinde birleştiği yerlerde, Karaburun açıklarında, Midilli Karaburun, Foça, Sakız dörtgeni içinde yer alıyor. Bu depremin 7’den büyük olmasını; 7.1-7.2 olmasını bekliyordum on yıllardır" dedi. 

1 yorum yapılmış
  • beyanat
    13 Haziran 2017 • 00:49
    YAHU BU AHMET ERCANA KALIRSA HER ZAMAN HER YERDE BÜYÜK DEPREMLER OLACAK, BU ADAM SÜREKLİ FELAKET HABERCİSİ GİBİ BİR YERLERE YOK ÇOK BÜYÜK DEPREM OLACAK YOK ŞÖYLE YIKILACAK YAW ARKADAŞ KESİN TARİHİNİ BİLE BİLİYORSAN SÖYLE HERKES BİLSİN, YOK BİLEMİYORSANDA SUS OTUR!!!! YAPTIĞI SIRF MİLLETİ PANİĞE SÜRÜKLETMEKTEN BAŞKA Bİ ŞEYE YARAMIYOR, NEYMİŞ EFENDİM ŞURDA HER AN DEPREM OLABİLİRMİŞ ŞU ŞİDDETTE BURADA 10 SENE İÇİNDE BÖYLE OLACAKMIŞ, NE BU YAHU
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.