VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YURTTA MÜDÜRLÜK YAPMIŞ, ÖRGÜTLE ALAKASI YOKMUŞ

6 Haziran 2017

.......................

Bolu’da FETÖ soruşturmasında tutuksuz yargılanan ve daha önce örgüte bağlı bir yurtta müdürlükte yapan matematik öğretmeni kadın Havva E., “Benim daha öncesinde ve sonrasında örgütle bir bağım hiç olmadı. Yalnızca ekmek parası için onlara ait kurularda çalıştım” dedi. Mahkeme Başkanı, öğretmene “Örgüt, kendilerinden olmayan birini kolay kolay müdür yapmaz. Sizi neden müdür yaptılar?” sorusunu sordu... İşte detaylar...

Bolu Takip Gazetesi’nden Ebru Eyvazoğlu’nun haberine göre, Bolu’da FETO/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla  Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılanan matematik öğretmeni Havva E., üniversiteden mezun oluncaya kadar örgütle bir ilişkisinin olmadığını ancak  mezun olduktan sonra cemaate ait bir yurtta müdür olarak çalışmaya başlayınca yapıyla tanıştığını söyledi. Örgütün hiçbir faaliyetine katılmadığını savunan Havva E. “Benim daha öncesinde ve sonrasında örgütle bir bağım hiç olmadı. Yalnızca ekmek parası için onlara ait kurularda çalıştım” diyerek kendini savundu.

“ONLAR TARAFINDAN YETİŞTİRİLMEDİM”

Eşinin de İzmir’de tutuklu olduğunu belirten Havva E., “Üniversite bitinceye kadar bu yapıyla bir ilgim olmadı. Onlardan bir şey öğrenmiş, ya da onlar tarafından yetiştirilmiş değilim. Fakat mezun olduktan sonra başörtülü olduğum için iş bulmakta sıkıntı yaşadım. Balıkesir’de örgüte ait bir öğrenci yurdunda 2 yıl müdür olarak çalıştım. Cemaatle de o zaman tanıştım” dedi.

MAHKEME BAŞKANI “ÖRGÜT KENDİNDEN OLMAYANI MÜDÜR YAPMAZ” DEDİ.

Mahkeme Başkanı’nın “Örgüt, kendilerinden olmayan birini kolay kolay müdür yapmaz. Sizi neden müdür yaptılar?” sorusu üzerine “Bilmiyorum, başvurdum ve kabul edildim. Ben hep başörtülüydüm. Bu yüzden çok sıkıntılar yaşadım. Beni kendilerine yakın görmüş olabilirler” dedi.

“ATANINCA ÖRGÜTLE BAĞIMI TAMAMEN KESTİM”

Daha sonra evlendiğini ve başka bir öğrenci yurdunda çalışmaya başladığını belirten Havva E. “Sonra çalıştığım yurt da yapıya ait bir yurttu. 17-25 Aralık sürecinden sonra dönem ortası olduğu için ayrılamadım. 2014 yılında ise Ankara’ya taşındım ve oradaki herkesle ilişkimi kestim. 1 yıllık staj dönemim vardı. İş bulmam gerekti. Bir dershanede öğretmen olarak çalışmaya başladım. Dershane de örgüte ait bir kurumdu. Daha önce onlara ait kurumlarda çalıştığım için beni dershaneye kabul ettiler. Orada 6 ay çalıştım ve staj dönemimi Ankara’da geçirdikten sonra 2016 yılı Şubat ayında da Bolu’ya geldim. Atamam gerçekleşince ise örgütle bağımı tamamen kestim” dedi.

“EKMEK PARASI İÇİN ÇALIŞTIM”

Örgüte ait kurumlarda çalıştığını doğrulayan Havva E. “Benim daha öncesinde ve sonrasında örgütle bir bağım hiç olmadı. Yalnızca ekmek parası için onlara ait kurularda çalıştım. Örgüt eksen değiştirince de önce yurttan ayrılıp öğretmenlik yaparak ve Ankara’ya taşınarak, ardından da kamuya geçerek bu yapı ile kademe kademe uzaklaştım” diye konuştu.

7 yorum yapılmış
  • hala
    6 Haziran 2017 • 08:55
    Siz birakin bu isleri esasinda ....kendi halinde dini bütü kimbilir ne zor imkanlarda okuyup öğretmen olmus insanlari karalamaktan incitmekten bikmadiniz Allahsiz lar ......vijdaniniz kurumuş sizin......tüm turkiye biliyor bu insanlarin çoğunun ne darbeyle ne de herhangi bir örgütle alakasi olmadığını...örgüt elemani elinde silah olandir kalem tutan degil..yaziklar olsun bu düşünceye ....bu mübarek günlerde suzi Allaha havale ediyorum.....
  • Can
    6 Haziran 2017 • 15:30
    Ne geldiyse başımıza bu şekil düşünenlerden geldi zAten ne yapabilirler demekten geldi ve hala bunları masum gibi gösterenler savunanlar var. Bunlar arkasında bunların bir yerlerini yalayanların desteğini görmeseydi güçlü olduğunu hissetmeseydi zAten bu işe kalkışmazlardı. kendilerine büyük destek sağlamayan birini bırak yurdunda müdür yapmayı, ev ablası bile yapmazlardı. Bunları hiç tanımıyorsanız madem yorum yapıpta boş konuşmayın. öğretmenlik yapsa ne
  • Mazlum
    6 Haziran 2017 • 18:19
    Alma mazlumun ahını çıkaaar aheste aheste...
  • hala
    7 Haziran 2017 • 05:37
    Siz nekadar taniyorsunuz acaba? hic tanimadiginiz belli bu yüzden bos konusuyorsunuz ah aliyorsunuz gunahlarini aliyorsunuz siz bu ogretmenleri cok ariyacaksiniz mumla ariyacaksiniz ....darbeyi yapanlarin ya da zemin hazirlayanlarin Allah belasini versin .....hangi ogretmenin evinde silah bukunmus ?At gözlüğü ile bakmayin ruhunuzla vicdanınızla bakın ..kaldiysa tabi
  • Ademkocabas
    7 Haziran 2017 • 07:45
    Tamam dedikleri doğru ise, sosyal medyadaki hesapları incelensin baylock veya diğer haberleşme ağıyla ilgisi yoksa suçsuz, varsa tüm mallarına el konulup maaşları kesilip idamla yargilansin.
  • Fahri
    7 Haziran 2017 • 10:07
    Uğraşma kardeş Firavun boğulmadan hakikati görmez, Mazlumların ahı.boğacak bunları...
  • hala
    8 Haziran 2017 • 01:10
    Nato kafa nato mermer cevap vermenin hic anlami yok ..anladin sen onu....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.