VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'YU PARÇA PARÇA BÖLMÜŞLER

31 Mayıs 2017

..................

Bolu’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik hazırlanan iddianame Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, örgütün Bolu’yu 4 büyük ve 7 küçük bölgeye ayırdığı ortaya çıktı. Öte yandan Bank Asya’nın TMSF tarafından ele geçirilmesini engellemek için FETÖ’cü işadamlarının bağlı olduğu şirketlerden her günün sonunda para akışı sağlandığı tespit edildi.
 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Bolu’yu 4 büyük, 7 küçük bölgeye ayırdığı ve ayırdığı her bölge için atadığı imamlarla örgütün Bolu’daki koordinasyonunu sağladığı ortaya çıktı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’nün Bolu’daki çatı yapılanmasına yönelik 64’ü tutuklu, 55’i tutuksuz ve 26’sı firari toplam 145 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
 

14 KİŞİLİK HEYET

3 Temmuz’da yargılanmalarına başlanacak olan şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede örgütün mütevelli heyetine ilişkin bölümünde, heyetin 14 kişiden oluştuğu ve İl imamının talimatları ve Adnan Daylan'ın koordinesiyle haftanın belirli günlerinde toplanarak dini sohbet adı altındaki toplantıların yapılmasının sonrasında, "kurban parası, öğrenci bursu, himmet vs" şeklindeki örgütün finans çalışmalarının yürütüldüğü bir kurul niteliğinde olduğu belirtildi.

BOLU’YU 4 BÜYÜK BÖLGEYE AYIRMIŞLAR

Hazırlanan iddianamede, Bolu’da Ahmet Şahin isimli şahıs 2006-2010, Ahmet Polat Önel (2010-2013), Cuma Kartal (2013-2015) ve son olarak Şevket Kahraman’ın 2015 yıllarında örgüt tarafından il imamı olarak görevlendirildiği belirtildi. Bolu’da bulunan il imamlarının yanı sıra şehrin örgüt tarafından 4 büyük, 7 küçük bölgeye ayrılarak, Ali Osman Çelik, Suat Türkoğlu, Mustafa Caka ve Ahmet Çelebi isimli şahısların büyük bölge sorumluları oldukları iddianamede yer aldı.

HARD DİSKLER YAKILARAK İMHA EDİLMİŞ
Çatı yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklardan Ertuğrul Fatih Tıraş’ın emniyette verdiği ifadeye göre, Cuma Kartal’ın il imamı olarak görev yaptığı dönemde, örgütün Bolu’daki yapılanmasında ana merkez olarak gösterilen Polat A.Ş.’ye bağlı yurt ve okullarda bulunan bilgisayarların hard disklerinin çıkarılarak yeni hard diskler takıldığı ve eskilerinin örgüte bağlı okullardan olan Fatih Kolejinin kalorifer kazanında yakılarak imha edildiği öğrenildi.

FETÖ ŞİRKETLERİNDEN HER GÜN NAKİT AKIŞI OLMUŞ
İddianamede yer alan isimlerden tutuksuz sanık Serkan Özmarka ise emniyette verdiği ifadesinde, örgüte ait bankanın TMSF tarafından yönetimine el konulmasına engel olmak için para yatıran şirketlerin farklı yöntemler uyguladığını belirterek, “Fetullah Gülen örgütüne mensup olan gün sonunda kasa kapatan, nakit akışı olan şirketler ve firmalar bankaya cari mevduat desteğinde bulunuyorlardı. Bu işlem genellikle Cuma akşamları yoğunlukla yapılıyordu. Bunun yapılmasının sebebi banka likidite rasyosuna olumlu gösterilmesi içindir. Çünkü likidite rasyosu olumsuz olması durumunda TMSF tarafından uyarılacak hatta yönetime el konması seviyesine kadar gelebilecekti. Bankaya para yatıran şirketlerin yetkililerini banka müdürü Mücahit E. arardı ve şirketlerinin kasalarında bulunan nakitin gün sonunda bankaya yatırılması ricasında bulunurdu. Onlar da ya kendi elemanlarını göndererek hesaba para yatırırlardı yada banka müdürü bankanın güvenlik görevlisini şirketlere göndererek parayı dekont karşılığı aldırır ve ilgili şirketlerin hesaplarına yatırtıldı. Böylelikle bankanın TMSF kontrolüne geçmesi engellenmiş olurdu” dedi.

  • BOLU'YU PARÇA PARÇA BÖLMÜŞLER
  • BOLU'YU PARÇA PARÇA BÖLMÜŞLER
  • BOLU'YU PARÇA PARÇA BÖLMÜŞLER
  • BOLU'YU PARÇA PARÇA BÖLMÜŞLER
6 yorum yapılmış
  • sabr
    31 Mayıs 2017 • 17:23
    Yorumlarınızı çok beğeniyorum hala mantıklı ve tutarlı.....
  • hala
    31 Mayıs 2017 • 14:56
    Dunyanin en tehlikeli örgütü demek...peki bu örgüt dersane okul yurt acarken devlet neresindeydi ?? Bir zamanlar herkezin övgüyle bahsettigi bütün devlet buyuklerinin de destekleyip büyüttüğü bir hizmet hareketi hatta devlet buyuklerinin cocuklarinin da bu okullarda okudugu bir hizmet meger terör örgütüymüş ..turkce olimpiyatlarinda zamanin basbakani elleri öpülesi ogretmenler deyip ayakta alkisladi meger bunlar teroristmis ..Allah Allah bu nasil bir sey benim kafam karisti
  • Yaren
    31 Mayıs 2017 • 23:34
    Burası Türkiye neler olmaz ki bu ülkede kendi Başbakan'ını idam eden bir zihniyete bunları çok görmemeli bir yılda kardeşim ve binlerce insana terörist denildi, vay be devlet her kademeye dünyanın en azılı insanlarını yerleştirmiş öyle mi hem de yüz bin kişi inanmaya devam... ahlarında boğulsunlar...
  • hala
    1 Haziran 2017 • 22:08
    Esasen 15 yildir guzelim memleketimi siz böldünüz ayristirdiniz dini yerle bir ettiniz eeey akp artik kapalilar ve aciklar var ve insanlar birbirine kiyafetine bakarak düşmanca davraniyor kapali olan herkezi sizden zannedip kinle bakiyorlar bunun sebebi sizssiniz ...sizleri kutluyorum basardiniz turkiyemi mahvettiniz....
  • Nefes
    2 Haziran 2017 • 03:38
    Siz bu başlıkları atınca ne elde ediyorsunuz çok merak ettim ben 50bin insan tutuklu şuan ispatlanmış hiçbir suçlarında yok üstelik bu kadar insanında ailelerinde ahi yerde kalmaz kusura bakmayın ohal bahanesiyle insanların hayatları altüst oldu bu kadar eğitimli insanlardan terörist olmaz gözünüzü açın biraz
  • Sait
    2 Nisan 2018 • 15:54
    Bu adamlar terorist degil ancak bu insanlardan egitimci olur. Ahmet beyi tanirim çok güzel insandir. Bu insanlara terörist diyen medya %100 teröristtir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.