VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İSTİHBARATÇILARIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

30 Mayıs 2017

.......................

Bolu'da tutuklu 3 polisin, 'Usulsüz dinleme' ve 'FETÖ/PDY örgüt üyesi olmak' suçundan yargılanmalarına devam edildi. Sanıklardan polis memuru Bekir Mutlu, terör örgütü üyeliği ve ByLock kullandığı iddiasını reddederek, "Beni İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki bilgisayarın başına oturtun, mahkeme heyetinin tamamını 5 dakikada ByLock kullanıcısı haline getiririm" dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski rektör yardımcısı Prof.Dr. Akçahan Gepdiremenli ile gazeteci İmdat Aslan'ı usulsüz dinledikleri iddiasıyla açılan davada tutuklu yargılanan istihbarat eski şube müdürü Ufuktan Yiğit, komiser yardımcısı Levent Şahin ve polis memuru Bekir Mutlu hakkında FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla da dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki dosya birleştirildi. Duruşmada hazır bulunan sanıklar Bekir Mutlu ve Levent Şahin ile cezaevinden video konferans sistemiyle katılan Ufuktan Yiğit savunmalarını yaptı.

“BEN İSTİHBARATÇIYIM, DİJİTAL CİHAZ KULLANMAM”

Sanıklardan Bekir Mutlu, kendisine kumpas kurulduğunu ileri sürerek, "Benim hakkımda 2 yıl boyunca 'FETÖ/PDY'ye çalışıyor' imajı yarattılar. Örgütün tavan yaptığı, el üstünde tutulduğu, ülkücülerin kampüs dışarısına çıkarılıp hatta silindir gibi ezildiği zamanda Gepdiremenli'nin bu örgüt üyelerine yardımcı olduğu yönünde istihbarat vardı. Kendisinin Gezi olaylarında da neler yaptığı ortada. İmdat Aslan ise Galip Öztürk (Metro Turizm'in sahibi) hakkında yaptığı paylaşımlar ve yazdıkları nedeniyle dinlenildi. Ben onun dinlenmesi için talimat alsaydım Hanefi Avcı ile ilgili yazdıkları nedeniyle de dinlerdim. Talimat alsam bunu yapardım. Bu bedenden terörist çıkmaz, hain çıkmaz. Mahkemeleriniz bir gün bana itibarımı iade edecek. 'Bylock' ise dijital delil sayılamaz. 17.5 yıl istihbarat şubelerinde çalıştım. Benim telefonuma o programı 'Abi' dedikleri kişilerden birisinin yüklemesi ve onunla ID numaralarımızın olması lazım. Ben istihbaratçıyım dijital cihaz kullanmam. Emniyet müdürlüğü savcılığı da yanıltıyor. Beni İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki bilgisayarın başına oturtun mahkeme heyetinin tamamını 5 dakikada ByLock kullanıcısı haline getiririm" dedi.

“FAKİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM”

Çocuğunu örgüte ait okula gönderdiği hatırlatılan Mutlu, "Ben fakir bir ailenin çocuğuyum. O zamanlar çocuğum olursa onu özel okullarda okutacağım diye söz verdim. Onun iyi bir eğitim görmesi için elimden geleni yaparım. Çocuğumu gerekirse hamallık yapar yine özel okula gönderirim" diyerek ağladı.

ESKİ İSTİHBARAT MÜDÜRÜ KONUŞTU

Diğer sanık komiser yardımcısı Levent Şahin de suçlamaları reddetti. Ufuktan Yiğit ise meslek yaşamı boyunca örgütlerle mücadele ettiğini söyleyerek, "Mücadele ettiğim yapıların üyesi olmayı reddediyorum. 2009 yılında Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne İstihbarat Şube Müdürü olarak atandım. Göreve geldiğim dönemde örgütün üniversitedeki yapılanmasındaki sayı azdı fakat sonrasında artmaya başladı. Bu gruba katılanların sayısında gözle görülür bir artış vardı. Gepdiremenli'nin de örgüte yardım sağladığı, ülkücü öğrencilere tolerans tanımadığı yönünde bilgiler vardı. Bu ve benzer yapılarla ilgili faaliyetlerini tespit ettik. Bilgileri teyit etmek için de mahkemeden dinleme için karar aldık. Özel hayatıyla ilgili hiçbir şey açıklanmadı. Aslan'ı da terminal işletmesinin ihalesi sırasında sıkıntılar oldu, gerilimler yaşandı. Onu da yazdıkları ve paylaştıkları nedeniyle kısa bir süre dinledik. Dinlemek için uzatma talebinde de bulunmadık" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.