VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O KOMUTAN TEKRAR YARGILANACAK

30 Mayıs 2017

....................

Bolu’da 3’ü tutuklu 10 askeri personelin yargılandığı FETÖ/PDY davasında tanık olan eski Bolu İl Jandarma Komutanı Türker Yılmaz , "silahlı terör örgütü üyesi olmak" yargılanacak. İddianamede,  “Şüphelinin darbenin önlenmesine yönelik olarak Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanlığının darbe girişiminin engellenmesi amacıyla Ankara'ya takviye birlik gönderilmesi talebini geri çevirdiği ve verilen emri uygulamadığı” ifadeleri yer aldı. Türker, tutuklanarak bir süre cezaevinde kalmış ve ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

Bolu’da, aralarında eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı İsmail Güneşer’inde bulunduğu 3’ü tutuklu 10 askerin, "anayasayı ihlal" ve "terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yargılandığı davanın tanıklarından eski İl Jandarma Komutanı Türker Yılmaz hakkında, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi.

HİÇBİR KONUDA BİLGİ VERMEDİ

İddianamede, eski İl Jandarma Komutanı’nın FETÖ/PDY darbe girişimi günü saat 22.30 sıralarında sıkıyönetim mesajını almasına rağmen, aldığı mesajları Bolu Valisi Aydın Baruş ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na bilgi olarak vermediği ifade edildi. Yılmaz’ın ayrıca darbeye ilişkin ve yapılmasına yönelik eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı İsmail Güneşer ile yaptığı telefon görüşmelerinin içeriğini bildirmediği ve ilerleyen saatlerde de bu eylemini ısrarla sürdürdüğü belirtildi.

TAKVİYE BİRLİK TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMİŞ

Hazırlanan iddianamede, Türker Yılmaz’ın idari ve adli yönden önlem alınmasını geciktirdiği, bu yönü ile FETÖ/PDY örgütü ile amaç ve menfaat birlikteliği olarak değerlendirilebilecek şekilde davranışlar sergilediği ifade edilerek, “Şüphelinin darbenin önlenmesine yönelik olarak Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanlığının darbe girişiminin engellenmesi amacıyla Ankara'ya takviye birlik gönderilmesi talebini geri çevirdiği ve verilen emri uygulamadığı” belirtildi.

2 yorum yapılmış
  • Safdil
    31 Mayıs 2017 • 23:25
    Bazen gerçekten düşünüyorum da adaletsizliğin bu kadar cılkının çıktığı bir ülkede mi yaşıyorum diye...Çaycı çorbacı tutuklamaya devam...güzel ülkem sen de uyumaya devam et...
  • hala
    2 Haziran 2017 • 02:51
    Artik hic bir seye sasirmiyorum darbeyi yapan asker ceza evlerinde yatanlar ogretmen, esnaf,haberci,gazeteci ve bir sürü masum insan ...adalet hukuk insan haklari yerlerde surunuyor ..milyonlarca insan işsiz aç cocuklar aileler perisan ....bu zulmü hiristiyanlar bile insanogluna yapmaz yaziklar olsun .....lanet olsun bunu yapanlara
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.