VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE FETÖ'NÜN BOLU'DAKİ MÜTEVELLİ HEYETİ

30 Mayıs 2017

....................

Bolu’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün mütevelli heyeti tespit edildi. Savcının hazırladığı iddianamede 14 kişi yer aldı. Örgütün Bolu'daki para trafiğini firari işadamı Adnan Daylan'ın yönettiği iddianamede yer aldı.

Bolu Takip Gazetesi’nden Hakan Aydın’ın haberine göre, savcı Yakup Avşar’ın hazırladığı iddianamede örgütün mütevelli heyetinin, il imamının talimatları ve firari işadamı Adnan Daylan'ın koordinesiyle haftanın belirli günlerinde toplanarak dini sohbet adı altındaki toplantıların yaptıkları ifade edildi. Bu toplantılarda kurban parası, öğrenci bursu, himmet gibi örgütün finans çalışmalarının yürütüldüğü bir kurul niteliğinde olduğunun da vurgulandı. İddianamede, mütevelli üyelerinin 'karar alma ve örgütü yönetme anlamında yetkileri bulunmadığından' yönetici sıfatlarının bulunmadığı ancak etkin örgüt üyeleri olarak hukuki durumlarının değerlendirilmesinde zaruret bulunduğu, zaten mütevelli heyetinin bir çoğunun da Polat A.Ş. ve bağlı kurumlarında ortaklıklarının bulunduğu belirlendi.

İŞTE ÖRGÜTÜN BOLU’DAKİ EN TEPE İSİMLERİ

Dosya kapsamına yansıyan beyanlar ve tespit edilen delillere göre ilimizdeki son mütevelli heyetinde Harun Savcı, İsmail Hakkı Özmen, Selman Akkaya, Ahmet Nuri Gürsoy, Erol Altıntaş, Uğur Akdaş, İbrahim Ergül, Mehmet Gökçek, Yıldırım Yılmaz, Fahrittin Aydın, Şafak Teke, Ali Çoşkun, Suat Tarakçıoğlu ve Aydın Güler'in yer aldığının değerlendirildiğinin altı çizildi.

ADNAN DAYLAN PARAYI YÖNETMİŞ

Polat A.Ş.'nin yöneticisi konumunda bulunan ve TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde yer alan HighWay Alış Veriş Merkezi'nin kurucusu Adnan Daylan'ın örgüt içinde il imamı ile eşdeğer görev aldığı belirtildi. İddianamede, Daylan'ın örgüt adına Bolu ilindeki organizasyonlarla ilde çalışan tüm il imamları ile birlikte görev alarak, özellikle finans işlerini organize eden kişi konumunda bulunduğu ifade edildi. İl imamlarından bağımsız ama onlarla birlikte hareket ederek mütevelli heyetini idare ettiği kaydedilen Daylan'ın örgütün legal görünümlü şirketlerini ve işlerini takip eden yöneticisi konumunda bulunduğu, il imamları ile aynı derecede etkin ve karar almada yetkili pozisyonu ile örgüt içerisinde yönetici sıfatıyla aktif rolünün bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.