VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYLÜLER VALİ'NİN KAPISINA DAYANDI

18 Mayıs 2017

......................

Bolu’nun Göynük ilçesi Himmetoğlu Köyü’nün bazı mahallelerinde yapılan kamulaştırma sonrasında mağdur olduklarını iddia eden köylüler Bolu Valiliği önünde toplanarak Bolu Valisi Aydın Baruş’tan kendilerine yardım etmelerini talep ettiler.

Göynük'e bağlı Himmetoğlu köyünde termik santralde kullanılmak üzere kömür çıkarmak yapılan kamulaştırmalar sonrasında bazı köylüler mağdur olduklarını iddia ederek Bolu Valiliği'nde toplandılar. Sabah saatlerinde valilik önüne gelen Aşağı ve Yukarı mahalle sakinleri, evlerinin istimlak edilmesi üzerine kalacak yerleri olmadığını belirterek Bolu Valisi Aydın Baruş’tan yardım istediler.

“ENDİŞE ETMEYİN” DEDİ

Sabah saatlerinde kadınların da olduğu yaklaşık 50 kişi Vali Aydın Baruş ile görüşebilmek için valilik önünde toplandılar. Köylüler, 20 Mayıs tarihine kadar 18 evin boşaltılması yönünde ihbarname aldıklarını ifade ederek aralarından seçtikleri 3 kişiyi Vali Baruş ile görüşmesi için seçtiler. Vali Baruş, “Taşınması zaruri olanlara öncelik tanınacak. Daha sonra diğerlerinin ihtiyaçlarını gidermek için arazi bakacağız. Bu konuyu ben yakından takip ediyorum, hiç endişe etmeyin. Pazartesi veya Salı günü Çevre Şehircilik Müdürü gelecek ve sizinle görüşerek yapılacak ev tipini belirleyecek. Bu yıl devlet konut başına 60 bin lira destek veriyor evinizi yapmanız için. Ama bunu bireysel olarak yapmak zor olacağı için siz de razıysanız toplu olarak ihale usulü ile yaptırmak gibi bir kanaate vardık. Ahırlarınızı da evlerinizin yanında sizlere tahsis edilen araziye kendiniz yapacaksınız. Ama önceliğimiz evlerinizin yapılması” dedi.

Köylüler adına konuşan Mustafa Terli, yeni evler yapılıncaya kadar köylerine dokunulmayacağı sözü verildiğini söyledi. 

  • KÖYLÜLER VALİ'NİN KAPISINA DAYANDI
  • KÖYLÜLER VALİ'NİN KAPISINA DAYANDI
  • KÖYLÜLER VALİ'NİN KAPISINA DAYANDI
  • KÖYLÜLER VALİ'NİN KAPISINA DAYANDI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.