VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"FETÖ'YLE İLGİLİ BİRŞEY TESPİT ETMEDİM"

4 Mayıs 2017

.......................

HABER - HAKAN AYDIN - BOLU TAKİP GAZETESİ

Bolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan akademisyenlere yönelik iddianamenin kabul edilmesinin ardından, AİBÜ eski Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’un ve 77 akademisyenin 8 Mayıs 2017 tarihinde yargılanmasına başlanılacak. Bolu Takip Gazetesi’nden Hakan Aydın, Coşkun’un 7 saat süren savcılık ifadesine ulaştı. Rektör ifadesinin bir bölümünde üniversitede FETÖ’yle ilgili tespitinin olmadığını söyledi. Coşkun ayrıca, “Az önce de sorduğunuz Cuma Kartal (Örgütün eski Bolu İmamı) ismini bilmediğim gibi yüzünü dahi hatırlamıyorum.  Belirttiğiniz şekilde bu gezinin bir kısmına katılıp, erken dönüş yaptığım dönemde Atatürk Havaalanında 27/10/2013 ve 22.57 itibariyle Cuma Kartal ile birlikte giriş yaptığım tespitine bir şey diyemiyorum” ifadelerini kullandı.

AİBÜ eski Rektörü Hayri Coşkun’un savcılık ifadesinin bir bölümü

EMNİYETTE İFADE VERMEDİ

Hakkımdaki suçlamayı anladım.  Konuya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğünde ifade vermedim ‘zira huzurda tüm bildiklerimi anlatmak ve sorulan soruları cevaplamak istedim.

BİR ÇOK KERE YURT DIŞINA ÇIKTIM

Yurt dışı ziyaretlerimin çoğu 2010 yılında Rektör seçilmem ile birlikte olmuştur. Zira işimiz gereği hem YÖK ve üniversiteler arası kurul, hem de üniversitemizin Avrupa’daki yüksek öğrenim kurumlarının bir kısmının üyesi olduğu EUA isimli organizasyon nedeniyle bir çok proje kapsamında yurt dışına çıkmam söz konusu olmuştur. Bu anlamdaki yurt dışı ziyaretlerimin neredeyse tamamı yaptığım görev ve akademik çalışmalar ile ilgilidir. Genel olarak hatırladığım ülkeler Kıbrıs, Bosna, Azerbaycan Çin, Kırgızistan, Estonya, Macaristan'dır. Şunu belirtmek isterim diğer üniversitelerde olduğu gibi bizim üniversitemizde bir kısım akademik çalışmalar ve projeler için çalışmalar yürütmekte bu anlamda bizim üniversitemiz özelinde Tübitak, Sanayi Bakanlığı, Marka ve Ulusal Ajansın yaptığı projelerin bir kısım işlemleri ve hazırlıkları üniversitemiz üzerinden yürür, daha sonra bu projeler kabul edildiğinde projeyi hazırlayan kişi ile birlikte kurumda bir nevi projenin sahibi olur. En azından takip ve işlemlerin safahatı sırasında katılmaktadır.

ÖRGÜTÜN ORGANİZASYONLARINDAN HABER OLMADIM

Benim Fethullah Gülen, örgütü ve irtibatlı kişileri ile herhangi bir bağlantım yoktur. Üniversitedeki görevim ve akademik çalışmalar dışında bu kişilerin mensubiyetlerini bilerek herhangi bir diyaloğun içerisinde olmadım. Bu kişiler tarafından veya başkaca üçüncü kişiler tarafından dini sohbet adı altındaki toplantı, gezi, etkinlik, himmet toplama çalışmaları, adam devşirme, kadrolaşma, destek olma şeklindeki hiçbir organizasyonlarından haberdar olmadığım gibi bu anlamda da herhangi bir sözlerine veya taleplerine muhatap da olmadım. Görevim gereği katıldığım resmi toplantılar, resmi veya özel yemek ile davetler tamamen temsil veya sosyal ilişki kapsamındaki rutin davranışlardır. Bunun dışında FETÖ veya başkaca bir örgüt ile irtibatlı olduğunu bilerek veya bana duyurulması sonucu katıldığım hiçbir faaliyet olmadığı gibi bu anlamda herhangi bir eylemim de olmamıştır.

ÖRGÜTÜN ESKİ İMAMINI HATIRLAMIYORUM

Az önce de sorduğunuz Cuma Kartal (Örgütün eski Bolu İmamı) ismini bilmediğim gibi yüzünü dahi hatırlamıyorum.  Belirttiğiniz şekilde bu gezinin bir kısmına katılıp, erken dönüş yaptığım dönemde Atatürk Havaalanında 27/10/2013 ve 22.57 itibariyle Cuma KARTAL ile birlikte giriş yaptığım tespitine bir şey diyemiyorum. Zira bana göstermiş olduğunuz fotoğraftaki şahsı halen hatırlamakta güçlük çekiyorum. Dönüşte benim hatırladığım sadece dönemin valisi İbrahim Özçimen vardı.

FETÖ İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR TESPİTİM OLMADI

Rektörlük dönemim ve ondan öncesi öğretim görevlisi olarak çalıştığım dönemde resmi sıfatımın gerektirdiği ilişki tarzı dışında bu grup veya yakın kişiler ile ayrı bir diyaloğum olmadığından FETÖ ile ilgili herhangi bir kişi veya gruba ilişkin tespitim olmadı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.