VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYEDEN ÇOCUKLARA MUHTEŞEM ARMAĞAN

2 Mayıs 2017

....................

Bolu’da Dünyaca ünlü masal kahramanlarına ev sahipliği yapacak Bolu Masal Parkı Projesi’ne hız verildi. Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan Mahallesi’nde yapılacak projenin detayları netleşirken, parkta yer alacak heykellerin yapımına başlandı. Altyapı çalışmalarının da hızla devam ettiğini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Masal Park’ı önümüzdeki yıl 23 Nisan’da hizmete açarak, çocuklarımıza armağan edeceğiz” dedi.

Bolu’ya, çocukların hayal dünyasını ve yeteneklerini geliştirmek, yetişkinlere farklı bir mekan alternatifi sunmak için örnekleri, Ankara, Antalya, Kayseri, Eskişehir’de bulunan Masal Park yapılacak. Bolu Masal Parkı’nda Türk ve dünya literatüründeki efsane, masal ve destan kahramanları heykel betimlemeleriyle vücut bulacak. Çocukların masal kahramanlarıyla buluşacağı Park, benzerine az rastlanır atmosferi ile yetişkinleri de çocukluklarına götürecek.

16 MASAL KAHRAMANI PARKTA BULUŞACAK

Kılıçarslan Mahallesi’nde toplam 14 bin 370 metrekare alana kurulacak olan Masal Parkı’nda Nasrettin Hoca, Karagöz ve Hacivat, Keloğlan, Deli Dumrul, Pinokyo,  Rapunzel, Şirinler, Kül Kedisi, Taş Devri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel gibi 16 masal ve halk kahramanının heykeli yer alacak. Ayrıca parkın bir bölümünde satranç alanı olacak. Nuh’un Gemisi gibi efsanelere, masallara ve hikayelere ev sahipliği yapacak Masal Parkı’nda ayrıca Bolu’ya özgü simgeler de çikolata ev, makarna ev, tavuk ev gibi yapılarla temsil edilecek.

SOSYAL YAŞAM ALANLARI DA OLACAK

Dinozor şeklindeki giriş kapısıyla ziyaretçilerini karşılayacak Bolu Masal Parkı'nın eğlencenin yanı sıra değerler eğitiminin de mekanı olması planlanıyor. Masal Parkı’nda, masal kahramanlarıyla birlikte buz pisti, gölet, çim amfi, çim tepeleri, akülü araç yolu, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, kafeterya, otopark gibi sosyal alanlar da yer alacak.

BELEDİYENİN KENDİ İMKANLARIYLA YAPILACAK

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şunları söyledi:

“Masal gibi güzelliklere sahip Bolumuza ve çocuklarımıza öğretici, dinlendirici ve huzur verici bir hizmet daha vermenin mutluluğu içindeyiz. Projemizin detayları netleşti. Türkiye’deki ve dünyadaki örneklerinin ötesinde Bolumuza özgü değerleri de içinde barındıran Masal Park’ın altyapı çalışmalarını Belediyemiz kendi imkanlarıyla gerçekleştirecek. Nasrettin Hoca’dan Kül Kedisi’ne Karagöz ve Hacivat’tan Şirinlere kadar Park’ta yer alacak 16 masal ve halk kahramanının heykelleri için ihaleyi tamamladık, yapımına başlandı” dedi. 

  • BELEDİYEDEN ÇOCUKLARA MUHTEŞEM ARMAĞAN
  • BELEDİYEDEN ÇOCUKLARA MUHTEŞEM ARMAĞAN
  • BELEDİYEDEN ÇOCUKLARA MUHTEŞEM ARMAĞAN
  • BELEDİYEDEN ÇOCUKLARA MUHTEŞEM ARMAĞAN
  • BELEDİYEDEN ÇOCUKLARA MUHTEŞEM ARMAĞAN
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.