VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KOMUTANINDAN GÜNEŞER İÇİN VURUN EMRİ...

24 Nisan 2017

....................

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Van Jandarma Asayiş Komutanı olarak görev yapan ve darbe girişimi sonrasında 2. Ordu Komutanı olarak atanan Korgeneral İsmail Metin Temel’in darbe soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 2. Komando Tugay eski Komutanı İsmail Güneşer için  görevinin başından ayrılırsa vurun emri verdiği ortaya çıktı.

Bolu Takip Gazetesi’nden Hakan Aydın’ın haberine göre, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Yurtta Sulh Konseyi tarafından Bolu-Düzce Sıkı Yönetim Komutanı ilan edildikten sonra tutuklanan Bolu. 2. Komando Tugay eski Komutanı İsmail Güneşer hakkında ilginç bir detay daha ortaya çıktı.

“İZİN ALARAK YOLA ÇIKTIM” DEMİŞTİ

 Darbe girişimiyle ilgili verdiği ifadelerde kesinlikle darbeye destek olmadığını iddia eden Tuğgeneral İsmail Güneşer, Bolu’ya gelmek için üstlerinden izin aldığını, geri dönmesi istendiğinde de direnmeden görev bölgesine döndüğünü söylemişti. Yola çıkmasıyla ilgili ifade veren Güneşer, “15 Temmuz gecesi Tümen komutanından Bolu’ya gelmek üzere izin aldım. Bolu’da sıkıntı var diye. Helikopter istedim, hava sahasının kapalı olduğu belirtildi. 00.50’de Van’a gidecek konvoya 3 kişiyle birlikte bindim. Yoldayken Tümen Komutanı beni aradı ve geri çağırdı. Bunun üzerine yolda indim ve geri döndüm. Emirle yola çıktım, emirle geri döndüm. Bana tahsis edilmiş 3 sivil aracım var. İstesem o araçlara biner 24 saat içerisinde Bolu’ya ulaşırdım” demişti.

GENERALİ TERÖRİST DİYE ÖLDÜRECEKLERDİ

Darbe girişimi sırasında Van Jandarma Asayiş Komutanı olarak görev yapan Korgeneral İsmail Metin Temel’in darbe girişimiyle ilgili verdiği ifade ilginç bir detay yer alıyor. Darbe akşamı yaşadıklarını verdiği ifade de tüm çıplaklığıyla anlatan Korgeneral Temel, o akşam kendisini infaz etmek isteyen 8 kişilik özel bir timin başarısız olduğunu aktarmıştı.

ORDU KOMUTANINDAN ‘VUR’ EMRİ

Temel, Silopi’de geçici görevli bulunan Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’in görev yerini bırakıp Bolu’ya gitmek istediği duyumunu alır almaz, bu tuğgeneralin yerini terk etmesi durumunda vurulması emrini verdiğini de ifadesinde açıkça söyledi.

 

1 yorum yapılmış
  • Tabiisimgerekli
    24 Nisan 2017 • 23:02
    adam gibi gazetecilik yapmayanın sonu iflastır.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.