VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜTEAHHİTE 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

19 Nisan 2017

....................

Bolu’da Abdullah Aşık isimli vatandaş Sağlık Mahallesi’nde bulunan 3+1 daireyi satın aldıktan sonra resmi işlemler için Bolu Belediyesi’ne gidince, kendisine Dodurga Mahallesi’nde bulunan 2+1 dairenin satıldığını öğrendi. Açılan dava sonucunda daireyi satan müteahhit Mahmut K. nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ve 100 gün adli para cezası ile cezalandırıldı.

Bolu Takip Gazetesi’nden Ebru Eyvazoğlu’nun haberine göre, Abdullah Aşık uzun yıllar birikim yaptıktan sonra parasıyla bir daire satın almaya karar verdi. Oğlu Tuncay Aşık’ın işyerinden arkadaşı olan Metin Ö. kendilerine bu konuda yardımcı olabileceği söylemesi üzerine Metin Ö.’nün kayınpederi Mahmut K.’nın Sağlık Mahallesi’nde bulunan 3+1 dairesine talipli oldular. Daireyi görüp beğenen Aşık ailesi, 150 bin lira denilince fiyatı çok bularak daireyi almayı ertelediler. Aradan 6 ay geçince Abdullah Aşık dairenin henüz satılmadığını öğrenip, Mahmut K.’yı arayarak daireyi almak istediğini söyledi. Bunun üzerine alıcı ve satıcı bir kahvehanede buluşarak anlaştılar.

SÜREKLİ YANLIŞLIK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Ertesi gün tapuda daireyi alan Abdullah Aşık resmi işlemler için Bolu Belediyesi’ne gidince kapı numaralarının değişik olmasından şüphelendi ve Belediyede dairenin Sağlık Mahallesi Eylül Apartmanında değil Dodurga Mahallesi’nde bir daire olduğunu öğrendi. Hemen daireyi aldığı müteahhidi arayan Abdullah Aşık, müteahhidin de kendisini bir buçuk ay boyunca yanlışlık olduğunu öne sürerek oyaladığını, dolandırıldığını anlayınca şikayetçi olduğunu belirtti.

HAPİS CEZASI ALDI

Bolu Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonunda Metin Ö.’nün beraatine karar verilirken, Mahmut K.’nın nitelikli dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasına karar verilerek 2 yıl 6 ay hapis ve 100 gün adli para cezasına çarptırıldı.

1 yorum yapılmış
  • Zafer
    20 Nisan 2017 • 05:46
    Bu müteahhitlere hiç güvenmiyorum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.