VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOĞANAY MERAK EDİLEN O KONUYLA İLGİLİ KONUŞTU

18 Nisan 2017

......................

Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında bir gazeteci Faruk Çidem'in sorusu üzerine herkesin merak ettiği o konuyla ilgili konuştu.

GAZETECİ FARUK ÇİDEM BU SORUYU SORDU

“MHP ile birlikte bir seçim süreci geçirdiniz. 1 Kasımda iki partinin oy oranları toplamı yüzde 74. Referandumda Bolu’dan yüzde 62 EVET çıktı. Aradaki yüzde 12’lik oy kaybının çoğunluklu olarak hangi partiden olduğunu düşünüyorsunuz?”

DOĞANAY ŞU ŞEKİLDE YANITLADI

“Kayıplar şuradan oldu, buradan oldu, Ak Parti’den oldu, MHP’den oldu diye değerlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Herkes kendi içerisinde değerlendirecektir. Biz kendi içerimizde değerlendirmek zorundayız. Kendi hatalarımızı görmek zorundayız. Onlar da kendi açısından bakması lazım”

“MHP BİZİM GİBİ ELİNDEN GELENİ YAPMIŞTIR”

“Referandum kampanyası süresince Milliyetçi Hareket Partisi de bizim gibi ellerinden geldiği kadar çalıştılar. Beraber bir çalışma süreci gerçekleştirdik. Oransal olarak baktığımız zaman 1 Kasım seçimlerinde yüzde 63 Ak Parti, yüzde 11 MHP oy almış. Burada doğrusunu söylemek gerekirse kayıplar var. Amerika’yı yeniden keşfetmenin bir manası yok. Ama 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerine konjonktürel olarak bakıldığı zaman kendi içerisinde farklı bakılması, 16 Nisan’da yapılan referandumun kendi içerisinde farklı bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Aynı seçimler değil. Bir tanesi Türkiye’de bir sistem değişikliği ile alakalı bir süreçten bahsediyoruz, kendinizi anlatmanızdan ve bütün dünyanın karşınıza geçtiği bir süreçten bahsediyoruz. Dolayısıyla burada kayıp olarak bakmamak lazım. Ama belki de doğruları anlatamadık onu ortaya koymak lazım. Millet böyle bir tercih yapmıştır.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.