VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

REFERANDUMDA ÖNLEMLER ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILDI

15 Nisan 2017

........................

16 Nisan Pazar günü yapılacak referandumda Bolu kent merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Referandum günü sandıkların ve vatandaşların emniyetini sağlamak ve sandıkların güvenli bir şekilde ilçe seçim kurullarına intikalini sağlanması için 442’si emniyet, 521’i Jandarma olmak üzere toplam 907 güvenlik görevlisi görevlendirildi. Özel harekat polisleri de kentin önemli bölümlerinde güvenliği sağlayacak. Ayrıca, engelli ve yaşlıların sandığa gitmesi için ulaşım kolaylığı sağlandı.  

SEÇİM HAREKÂT MERKEZLERİ OLUŞTURULDU

Referandum takviminin başlangıcı olan 16 Şubat 2017 tarihinden itibaren; İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde seçim harekât merkezleri ile Bolu Valiliği bünyesinde İl Seçim Koordinasyon Merkezleri ve 8 İlçe Kaymakamlığı’nda İlçe Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturuldu.

VATANDAŞ 155 VE 156’YI ARAYABİLECEK

Halkoylaması sürecinde vatandaşların halkoylaması ile ilgili konularda 155 Polis ve 156 Jandarma İmdat telefonlara ihbar ve bildirimde bulunabilecekleri belirtildi. Halkoylaması günü sandıkların ve vatandaşların emniyetini sağlamak ve sandıkların güvenli bir şekilde ilçe seçim kurullarına intikalini sağlamak üzere 442’si Emniyet, 521’i Jandarma olmak üzere toplam 907 güvenlik görevlisi görevlendirildi.

ÖZEL TİM’LER OLUŞTURULDU

Ayrıca, meydana gelebilecek olumsuz gelişmelere müdahale etmek üzere, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 5 Grup Hazır Kuvvet bünyesinde 226 Polis, İl Jandarma Komutanlığına bağlı 3 Grup Hazır Kıta Timi bünyesinde 53 Jandarma görev yapacak.

ENGELLİ VE YAŞLILAR İÇİN SANDIĞA ULAŞIM KOLAYLAŞTIRILDI

Belediyeler ve köy muhtarlıkları tarafından vatandaşların sandık alanlarına ulaşımlarını kolaylaştıracak her türlü imkân ve vasıta temin edilecek. Evde sağlık hizmeti alan ya da engelli olup sandığa gidemeyecek durumda olan vatandaşların sandıklara ulaşımlarının sağlanması ve oy kullanımı bitiminde tekrar evlerine götürülmesi için Bolu il genelinde 18 araç ve 49 sağlık personeli görevlendirildi. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların veya yakınlarının 112 acil ve 444 38 33 nolu telefonları halkoylaması gününden önce veya oy verme günü arayarak talepte bulunmaları yeterli.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.