VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HİGHWAY'DE FLAŞ GELİŞME

14 Nisan 2017

...........................

Bolu Dağı’nda bulunan Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nin 2016 yılının Haziran ayında yapılan satışı devlet tarafından iptal edilerek hisselere TMSF tarafından el konuldu. 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin “muvazaalı devir işlemleri” başlıklı 4. maddesi uyarınca, herhangi bir ilde FETÖ soruşturmasının başladığı tarih ile bu KHK’nın yürürlüğe girdiği tarih arasındaki tüm şirket hisse devirleri geçersiz sayıldı. Alışveriş merkezi tamamen devletin eline geçti. Highway’le birlikte 254 şirkete aynı şekilde uygulama yapıldı.

KHK İLE ÇOK SAYIDA ŞİRKETE EL KONULDU

07.02.2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin “muvazaalı devir işlemleri” başlıklı 4. maddesi uyarınca, herhangi bir ilde FETÖ soruşturmasının başladığı tarih ile bu KHK’nın yürürlüğe girdiği tarih arasındaki tüm şirket hisse devirleri geçersiz sayıldı. Bu kararın uygulanabilmesi için şirkette TMSF kayyımlarının görev yapıyor olması gerekiyordu ve karar hem yönetim hem de denetim kayyımı olan şirketlere uygulandı.

SATIŞ İPTAL EDİLDİ

İlimizde faaliyet göstermekte olan Bolu Tuna A.Ş., Daylan Petrol Ltd. ve Bolu Dağı A.Ş. gibi şirketler de bu kanun hükmünde kararnameden etkilendi. Bolu Ticaret Sicili tarafından 12.04.2017 tarihinde yayınlanan gazeteye ile birlikte devredilen hisseler de eski haline dönmüş oldu. Bilindiği üzere Bolu Dağı A.Ş. yani Highway Outlet AVM’nin hisselerinin %56’sını Adanalı işadamı Abdulkadir Şimşek Haziran 2016’da satın almıştı. Bu kanun hükmünde kararname kapsamında bu satış işlemi de iptal edilmiş oldu.

BUNDAN SONRA NE OLACAK

Peki, bundan sonra ne olacak? Henüz bu hususta alınmış resmi bir karar olmamakla birlikte, hisse oranı %50’nin üzerinde olduğu için Adanalı işadamının almış olduğu hisselerin TMSF tarafından yönetilmesi gündemde. Yani, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununun 90. Maddesi uyarınca kurulmuş ve günümüz itibariyle Emniyet Teşkilatı Mensubu 70.000 üyesi bulunan Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın %35 hissesinin yanında, %56’ya denk gelen hissenin de TMSF tarafından temsil edilecek.

3 yorum yapılmış
  • Erdal
    14 Nisan 2017 • 10:41
    % 56 sinida polise verin de bir işe yarasin.
  • Melungeon14
    14 Nisan 2017 • 10:58
    Devletimize vatanımıza hayırlı olsun...
  • atlaklaribanda
    15 Nisan 2017 • 12:42
    Çok üzüldüm ama belediye başkanı için yoluda kapatamaz artık hatta duble yol yapar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.