VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AKADEMİSYENLER İDDİANAMESİNİN DETAYLARI

31 Mart 2017

........................

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, 21 Mart tarihinde Savcılık tarafından hazırlanarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edilen akademisyenlerin iddianamesi hakkında açıklamalarda bulundu. 77 kişi hakkında hazırlanan iddianamede yer alan 15 kişinin ise hala aranmasına devam edildiği belirtildi.

2 YÖNETİCİ FİRARİ DURUMDA

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in doktoru olduğu iddia edilen Kardiyolog Prof. Dr. Mehmet Yazıcı ve eski Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Kenan Gümüştekin'in terör örgütüne üye olmanın yanı sıra yönetici konumunda olduklarını tespit ettiklerini, bunlar hakkında örgüt yöneticiliğinden dava açıldığını, iki kişinin yakalanması için İnterpol'e başvurduklarını vurguladı.

ODA BAŞKANI BYLOCK’CU ÇIKTI

Yurtseven açıklamasında halen tutuklu bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Bolu Tabip Odası Başkanı Doç Dr. Fatih Demircioğlu’nun ByLock kullanıcısı olduğunun iddianamede yer aldığını belirtti.

İŞTE AKADEMİSYENLERİN YAPTIKLARI

Hazırlanan iddianamenin içeriğine değinen Yurtseven, "İddianame içerisinde, Bylock programı kullandıkları, FETÖ/PDY doğrultusunda kadrolaşma yaptıkları, yeni insan kaynağı devşirmeye çalıştıkları, himmet topladıkları, örgüt sohbetlerine iştirak ettikleri, örgütün talimatları doğrultusunda çalışmalara katıldıkları, örgütün talimatıyla değişik bankalardan kredi çekerek FETÖ yapılanmasının talimatıyla Bank Asya'yı kurtarmak için para yatırdıkları, okul kayıtları, sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflar ile olan bağlantılarını tespit edildi. Bu kişilerin evlerinde ayrıca çok sayıda kitap ve CD'ler ele geçirildi ve soruşturması yapıldı” diye konuştu.

Haber - Hakan Aydın - Bolu Takip Gazetesi

1 yorum yapılmış
  • muhsinaksekim
    31 Mart 2017 • 04:27
    Yav vatandaşı ne mahkum ediyorsunuz madem bylock kullandıysa çıkartın yazışmaları ne yazılmış herkes bilsin, yoksa o bunu kullanmış yok şunu kullanmış diye insanları mağdur etmeyin bir program yüzünden insanlara zulüm etmeyin davanızda haklıysanız ki haklısınız yazışmaları çıkartın meydana adaletli bir şekilde tabi ki siyasetçinin kini saklayıp gariban vatandaşınkini çıkartmamak kaydı ile her neyse söz uçar yazı kalır (Ne Alaka Bende Bilmiyorum :) )
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.